Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 28.4.2015: Vartiosaari

Kaupunkisuunnittelulautakunta 28.4.2015: Vartiosaari

En halua rakentaa Vartiosaareen asuntoja. Se on luonnoltaan ainutlaatuinen osa Helsinkiä. Suurin osa Vihreiden valtuustoryhmästä on sillä kannalla, että Vartiosaari pitäisi säilyttää virkistys- ja luontokäytössä. Lähelle rakentuu suuria kaupunginosia, jotka ansaitsevat arvoisensa lähivirkistysalueet. Saarta on kuitenkin kehittävä avoimemmaksi, kaikille kaupunkilaisille saavutettavissa olevaksi alueeksi.

Aiheestahan on äänestetty jo kerran. Lautakunta päätti jo periaatteista. Tuolloin hävisin äänestyksen siitä, ettei Vartiosaarta rakenneta. Saa nähdä, miten tällä kertaa käy.

Haluan Helsinkiin lisää asukkaita. Minusta pitää tiivistää ja reippaasti sekä rakentaa tehokkaasti uusia alueita, kuten Östersundom. Haluan rakentaa Malmin lentokentälle asuntoja, sekä Talin Golf-kentän tilalle asuntoja. Lisäksi pitäisi tutkia sellaista sekoittavaa rakentamista, jossa asuminen, toimitilat ja jopa pienteollisuus pystyvät sekoittumaan nykyisille pienteollisuusalueille. Haluan rakentaa vaikkapa tilaa vievän autokaupan tilalle asuntoja metroradan varteen. Lisäksi tiivistämällä olemassa olevaa voidaan rakentaa yhtä paljon ja enemmän ja silti säilyttää sellaisia luontohelmiä kuin Vartiosaari ja Kivinokka.

Vartiosaaren osayleiskaavaluonnos ehdottaa nyt jopa 7000 asukasta Vartiosaareen.

Vartiosaari

Lisäksi listalla on liikenneinvestointien listaus. Se on muuten ryhmien välisissä raamineuvotteluissa sovitun mukainen, mutta pyöräilyrahoja on höylätty vähäsen. Syyksi sanotaan, ettei suunnitelmia ole tarpeeksi. Tämähän ei varsinaisesti kyllä käy, koska sitten vain pitää tehdä enemmän suunnitelmia tai aikaistaa jotain hanketta. Muuten hyvät suunnitelmat pyöräilyn suhteen eivät edisty.

2 kommenttia
  • Mika Välipirtti
    27.04.2015

    Elina tsemppiä kokoukseen – muistathan mainita Odelle tästä. Kun Osmo Soininvaara perustelee että Vartiosaareen on rakennettava koska Östersundom viivästyy ainakin kymmenellä vuodella on tärkeää huomioida että Vartiosaaren rakentaminen on sidottu kruunuvuoren siltojen rakentamiseen. Siltojen rakentaminen voi tapahtua aikaisintaan 2020 luvulla joten Vartiosaari EI ole tarpeellinen siksi että asuntotuotanto nopeutuisi. Päinvastoin. On järjetöntä sitoa päätös siltojen rakentamiseen koska niiden aikataulu on vielä täysin auki.

  • Merelle ja saaristoon
    27.04.2015

    Vartiosaari ja Kivinokka pitää jättää rakentamatta. Helsinki tarvitsee vielä rakentamattomana säilyneet saarensa ja merenrantansa.