Monenlainen helsinkiläinen

 

Elän Helsinkiä moniarvoisena työläisenä, järjestöaktiivina, harrastajana, vihreänä ja äitinä. Minussa elävät sulassa sovussa monet luonteenpiirteet: kaupunkielämää rakastava sosiaalinen city-ihminen ja itsenäinen eteläpohjalainen. Puhun kaupunkimaisen elämänmuodon puolesta, sillä se on ekologinen tapa elää.

Kolmen pienen lapsen äidille Helsinki näyttäytyy aivan erilaisena kuin aikaisemmin. Tutuksi ovat tulleet sen puistot ja leikkipaikat, esteettömät kahvilat ja kirjastojen lastenosastot.

Kaupunkilainen

Kauteni vihreänä kaupunginvaltuutettuna alkoi vuoden 2005 alussa. Paha tapani on aina ollut imautua uusiin asioihin heti täysillä ja niin kävi myös kaupunkivaikuttamiseen kohdalla. Kaupunginhallituksen jäsenenä kaupunkikonserni näytti parhaat ja nurjimmat puolensa. Edellisellä valtuustokaudella pääsin rakentamaan enemmän kaupunkia Helsinkiin kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä ja varavaltuutettuna. Tällä kaudella valtuutettuna  ja kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsenenä on jälleen avautunut uusi näkymä helsinkiläisten arkeen.

Opintoja, töitä ja luottamusta

Tällä hetkellä työskentelen Milttonilla vaikuttajaviestinnän johtavana neuvonantajana. Aikaisemmin olin Akavassa asiantuntijana ilmasto- ja ympäristöpolitiikan parissa. Tuolloin koordinoin myös sote- ja maakuntauudistuksen vaikuttamistyötä Akavassa. Aikaisempi työni oli vihreän ministeriryhmän erityisavustajana. Työni oli avustaa vihreitä ministereitä talouspolitiikkaan, ulkopolitiikkaan ja hallitusyhteistyöhön liittyen. Aikaisemmassa hallituksessa autoin työministereitä Sinnemäki ja Cronberg erityisavustajana.

Ennen näitä pestejä olin Helsingin yliopiston Alumnikoordinaattorina. Tehtäväni oli ohjata yliopiston, tiedekuntien ja laitosten alumnitoimintaa osana yliopiston yhteiskuntasuhteita.

Työskentelin Työterveyslaitoksella tutkijana vuosituhannen alkupuolella. Tutkin työn ja muun elämän yhteensovittamista. Toteutin Työterveyslaitokselle kaksi tulevaisuustutkimusta Delfoi-menetelmällä. Ensimmäinen käsittely työn ja perheen yhteensovittamista ja toinen työelämän monimuotoisuuden tulevaisuutta. Jälkimmäinen liittyi MONIKKO-hankkeeseen.

Vuoden 2003 työskentelin erikoissuunnittelijana työministeriössä, hallituksen Työssä jaksamisen ohjelmassa. Päättynyt ohjelma löysi keinoja työssä jaksamiseen ja edisti hyvien käytäntöjen leviämistä.

Tuntumaa kansantaloustieteeseen olen hakenut Suomen Pankista, jossa työskentelin ekonomistiharjoittelijana kansainvälisessä sihteeristössä. Arvopaperimarkkinoiden lainalaisuuksiin perehdyin Mandatum Pankkiiriliikkeessä, arvopaperiselvityksessä työskennellessäni.

Olen valmistunut Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta kansantaloustieteestä vuonna 2005. Gradussani tutkin työmarkkinoiden eriytymistä naisten ja miesten aloihin.

Vuonna 2003 osallistuin SITRA:n järjestämälle kurssille Suomi 2015 – Tulevaisuuden Tekijät , jolla pohdittiin Suomen tulevaisuuden vahvuusalueita ja luotiin visioita Suomesta vuonna 2015.

Tulevaisuutta olen pohtinut erilaisissa projekteissa. British Councilin ilmastolähettiläänä haastettiin ihmisiä ja yrityksiä vähähiiliseen yhteiskuntaan, Kirkon sosiaalifoorumissa ja Euroopan kulttuurisäätiön Suomen osaston hallituksessa.

Opiskeluaikana muutamia vuosia vierähti opiskelijoiden edunvalvojana. Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajuus ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallituksen puheenjohtajuus opettivat luotsaamaan ihmisiä yhteisiin päätöksiin sekä löytämään eriävistäkin kannoista yhteisen tahdon. Puheenjohtaminen on minulle muutoinkin tuttua, olin kuusi vuotta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ryn (entinen SVAL) puheenjohtaja.

Yliopisto on minulle muutenkin tärkeä koti, kauteni yliopiston hallituksessa eli konsistorissa opetti yliopistoyhteisöstä paljon. Osallistuin myös laitokseni työhön laitosjohtoryhmän opiskelijajäsenenä.

Vihreä

Liityin Vihreisiin, sillä se on puolueista ainoa, jolta löytyy tarvittavaa valmiutta tarttua yhteiskunnan muutokseen. Siinä missä muut puolueet näkevät maailman muuttumisen uhkana ja keskittyvät puolustamaan saavutettuja etuja, löytävät Vihreät muutoksesta mahdollisuuden. Vihreät ovat kuin kuva muuttuneen maailman luovasta ihmisestä: erilaisia ääniä kuunteleva, suvaitsevainen, asiansa älyllisesti argumentoiva sekä itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään vastuuta kantava.

ei kommenteja.

Mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *