Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kivinokka ja Vuosaari ensi viikkoon lautakunnassa 8.4.2014

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa päätettiin seuraavia asioita:

Kivinokan suunnitteluperiaatteet jäivät viikoksi pöydälle. Ollaan Oden kanssa sen kannalla, että Kivinokka säilytetään virkistyskäytössä, mutta Itäväylän alueelle tulisi rakentaa.

Koivusaari on ollut pari viikkoa pöydällä. Päätettiin, että asemakaavaa laadittaessa selvitetään mahdollisuutta pienentää risteyksen vaatimaa tilaa yhteistyössä tiehallinnon kanssa. Ennen asemakaavavaihetta pitäisi selvittää, voisiko tien muuttaa maantieksi, että risteyksestä saisi tolkullisemman kuin nyt. Nyt se syö tilaa tolkuttomasti. Lisäksi päätettiin, että asemakaavaa laadittaessa selvitetään mahdollisuus suunniteltua korkeampaan rakentamiseen Koivusaaressa. Molemmat ehdotukset hyväksyttiin lautakunnassa yksimielisesti. Kieron pyörätien suoristaminen selvitetään vielä asemakaavavaiheessa. Kannen alta vetäminen tekee pyörätien jyrkäksi, joten pitää selvityksessä pohtia, kumpi on parempi, korkeuserot vai kiertotie.

Vuosaaren voimalaitosalueen asemakaavan muuttaminen siten, että siihen voisi rakentaa uuden biopolttoainevoimalaitoksen. Jäi viikoksi pöydälle.

Liikenteen pitkän aikajänteen kehittämismahdollisuuksia, eräät hankkeet, jotka jäivät viime viikolla pöydälle. Kokouksessa alkoi jo väittely Vallilanlaakson joukkoliikennekadun tarpeellisuudesta. Minusta nyt pitäisi selvittää maisemoidun ratikkareitin mahdollisuuksia, sillä itse en halua vetää asfalttia puiston läpi.
Historiahan on värikäs, sillä valtuusto kaatoi yhdellä äänellä (puheenjohtaja Minerva Krohnin äänellä) Vallilanlaakson joukkoliikennekadun viime kaudella, kun ELY-keskus oli todennut, että linjaus on Helsingin oman yleiskaavan vastainen. Sitä ennen otettiin jo pari erää Pietari Kalmin kadun jatkeesta, jonka kaupunginhallitus hylkäsi pariinkin otteeseen. Päätösesitys oli, että merkitään tiedoksi, joten nämä merkittiin tiedoksi ilman sen kummempia.

Tekla Hultinin aukion nimeäminen Kluuvissa on hieno tunnustus ja hyvä hanke.

2 kommenttia
 • reijo pipinen
  10.04.2014

  Kivinokka ja Vartiosaari ovat idän helmet. Kummastakaan ei saa luopua.
  Malmin lentokentällä on vapaata tilaa paljon.

  • Elina
   14.04.2014

   Aivan samaa mieltä!