Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Metro avattava ensin Tapiolaan

Puheeni valtuustossa Länsimetrosta 14.12.2017

Minulla on vain yksi vaatimus.
Metro pitää avata vaiheittain, siten että ensivaiheessa metro avataan Tapiolaan asti. Siellä on siis kääntöraiteet. Näin saadaan Lauttasaari pois siitä limbosta jossa nyt elämme. Vanhemmat vaunuineen eivät mahdu busseihin. Ruuhka-aikaan vuorot ajavat ohi. Siellä sitä sitten odotetaan tuulessa ja loskassa ja sateessa.

On minulla itse asiassa toinenkin vaatimus. Nykyiset bussilinjat tulee varmuuden vuoksi säilyttää avattavan metron rinnalla muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen. Näin toimittiin kun metro avattiin itään.

3 kommenttia
 • Hölmöläiset metroa rakentamassa
  14.12.2016

  Länsimetro on epäonnistunut monissa keskeisissä asioissa. Aikataulut eivät ole pitäneet, ja esimerkiksi asemat louhittiin muutaman miljoonan euron säästön takia lyhyemmiksi kuin Helsingissä. Onneksi Espoossa kuitenkin on sama raideleveys kuin Helsingissä.

  • Elina
   15.12.2016

   Monta asiaa on todellakin mennyt pieleen! Eniten minua huolestuttaa tulevaisuuden metron kapasiteetti. Espoon metrolaiturit ovat lyhyemmät joten metrokin on. Sen piti korvautua sillä, että automaatiometron vuoroväli on pienempi. Ei tullut automaatiometroa. Tuli lyhyet laiturit.

 • Hölmöläiset metroa rakentamassa
  15.12.2016

  On ihan selvä, että asemat olisi pitänyt louhia täysimittaisiksi riippumatta siitä, tuleeko automaattimetroa vai ei tai minkälaisilla vuoroväleillä ajetaan, koska nykyinen ratkaisu mitätöi suuren osan koko metron kapasiteetista tulevaisuudessa.

  Asiasta kyllä varoiteltiin, mutta päättäjät eivät ottaneet koko asiaa kuuleviin korviinsa, kun hokivat vain että metron automatisointi ratkaisee kyllä kaikki metron kapasiteettiongelmat. Pelkästään Laajasalon sillan suunnittelurahoilla olisi laiturit louhittu jo moneen kertaan.

  Jos kerran metro on aikanaan päätetty rakentaa kaupungin läpi joukkoliikennevälineeksi, niin kai sitä sitten pitäisi myös voida käyttää.