Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sekoilua Talin Golf-kentällä

Lautakunnassa käytiin eilen kiivas keskustelu Talin golfkentästä, jonka muuttamisesta asumiskäyttöön on tehty valtuustoaloite. Lautakuntahan siis vastasi omalta osaltaan aloitteeseen, lähettäen sen kaupunginhallitukselle lopullista vastausta varten.

Ode ehdotti hyvää lisäystä lausuntoomme:

”Helsingin kaupungilla on kunnianhimoinen asuntojen vuosittainen asuntojen tuotantotavoite. Asuntopulan hillitsemiseksi ja Helsingin tonttitarjonnan riittävyyden varmistamiseksi kaupungin tuleekin varautua Talin alueen pikaiseen kaavoittamiseen ja rakentamiseen yleiskaavan valmistuttua. Yleiskaavan yhteydessä on syytä tarkastella mahdollisuuksia myös olennaisesti yllä esitettyä suurempaan asuntorakentamiseen kuitenkin niin, että alueen kulttuurihistorialliset arvot ja kasvava yleisten virkistysalueiden tarve otetaan huomioon.”

Valitettavasti ehdotus kaatui äänin 4-4, puheenjohtajan äänen ratkaistessa. Ehdotuksen puolesta äänesti vihreät, vasemmistoliitto ja yksi demari. Vastaan äänesti kokoomus, perussuomalaiset, yksi demari ja yksi kokoomuslainen äänesti tyhjää.

Hesarikin meni vipuun aiheessa, koska ei lautakunta varsinaisesti äänestänyt asuntokäyttöä vastaan. Itse lausuntopohjahan ehdotti asuntorakentamista, mutta erinäisistä syistä johtuen, kuten tulvista, maaperän kunnosta ja historiasta johtuen, asuntoja voisi laittaa vain pienelle osalle, 11 hehtaarille. Siihen mahtuisi vain 500 -1000 asuntoa. Ja samalla ehdotettiin, että edelleen alueella jatkaisi yhdeksänreikäinen golf-kenttä.

Niukan maan kaupungissa kiistaa syntyy siitä, kenellä on oikeus tehdä mitäkin. Itse haluaisin tuon yhdeksänreikäisen, suljetun alueen tilalle avoimen puiston, joka virkistäisi ja liikuttaisi paljon suurempaa osaa kaupunkilaisia. Alueen tekee erityiseksi se, että se tulee olemaan Jokeri-1 -linjan varrella. Hyvät liikenneyhteydet ja asuminen sopivat mainiosti yhteen.

3 kommenttia
 • Jari J. Marjanen
  05.02.2014

  Aivan oikein: koska kerran asuntotonteista on täällä pulaa, niin suuren tilan uhraaminen yhdelle urheilulajille on väärin. Ilmeisesti golfinpeluu on Kokoomuksen mielestä tärkeämpää kuin ihmisten asuminen. Toki kenttä on aikoinaan rakennettu kaupungin laidoille, mutta kun kerran kaupunki on kasvanut ja asutus levinnyt, niin jostakin muualta löytynee parempi paikka.

 • Jesse Laipio
  05.02.2014

  Hei

  Mikä niukan maan kaupunki? Mielikuvien rakentamiseen tuo sopii mainiosti, mutta todellisuuden kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä. Meillä on vielä yllin kyllin maata mihin rakentaa Helsingin alueella, mutta jostain syystä juuri tuo Talin alue on etenkin vihreille, demareille ja vassareille kovin tärkeä pala.

  Minua hämmästyttää etenkin se, millä innolla Helsingin kaupungista pyritään hävittämään kaikki vähänkin historiallisesti merkittävä. Kyseessä on tämän maan ensimmäinen golfkenttä.

  Ymmärrän, että poliitikkona mielelläsi viljelet mielikuvia ja ajat omaa asiaasi niiden, ei tosiasioiden, perusteella. Perehtymällä golfkentien toimintaan sinulle tosin saattaisi selvitä se, että puistojen käyttöaste, etenkin tuolla alueella, ei yllä golfkentän tasolle. Toisin sanoen, tällä hetkellä siitä alueesta nauttii suurempi joukko ihmisiä kuin jos alue olisi perinteinen puisto, ja pelaamaan alueelle pääsee kuka tahansa maksamalla asiaan kuuluvan pelimaksun.

  Suomessa ei ole ensimmäistäkään julkisilla varoilla ylläpidettyä golfkenttää vaikka rekisteröityjä pelaajia maasta löytyy 150000. Jalkapallon ja jääkiekon parista vastaavat lukemat ovat 120000 ja 67000, yhteiskunnan osallistuessa lähes poikkeuksetta harrastuspaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Kenties näistä lajeista löytyy pari jalkapallokenttää pahimpaan rakennusvimmaan.