Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vartiosaaresta äänestetään lautakunnassa 26.11.2013

kaupunkisuunnittelulautakunnassa 26.11.2013

Pohjois-Haagan osayleiskaavasta annettujen lausuntojen käsittely. Pohjois-Haagan itäosaan tulee melkein 2000 asukasta lisää ja työpaikkoja melkein neljä tuhatta. Vaikuttaa hyvältä.

Vartiosaaren osayleiskaavan suunnitteluperiaatteet. Aion tehdä ehdotuksen, että suunnittelun lähtökohdaksi valitaan virkistysvaihtoehto. Kirjoitin tästä jo viime viikolla. Kannatan siis Vartiosaaren pitämistä virkistyskäytössä.

Keski-Pasilassa Veturitien asemakaava. Tällä on siis tarkoitus kääntää Veturitie kohti Pasilan asemaa. Teollisuuskatua jatkettaisiin pääradan ali ja kiertoliittymällä liitetään Veturitiehen. Veturitien alle varataan tunnelialue. Kustannusarvio on listalla 81 miljoonaa ja valtion osuus 15 miljoonaa. Mielestäni jossain vaiheessa oli ryhmien yhteinen tahtotila, että selvitetään Veturitien tekemistä kevyempänä ratkaisuna, mutta nyt en saa tästä esittelystä selville, onko tämä kevyempi vai ei.

Telakkarannan asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksesta tehdyt muistutukset, saapuneet kirjeet ja annetut lausunnot. Jonkin verran tehty muutoksia. Tästä on ollut nyt keskustelua ELMUn kanssa, koska suunnitelmasta on poistettu 3000 hengen konserttisali. Kustannuksista on kirjoitettu Hesarissakin, mutta ilmeisesti asiassa on jonkin verran epäselvyyksiä. Pyydän tämän nyt viikoksi pöydälle asian selvittämiseksi.

Suutarilan rantapuistoalueen asemakaavan muutosehdotus.Tulisi uusi siirtolapuutarha, 87 palstaa, ja lisäksi rantapuistoa kehitetään virkistysalueena. Siirtolapuutarhasta on tullut jonkin verran palautetta. Tässä onkin eräänlainen ristiriita. Siirtolapuutarhoja halutaan Helsinkiin kovasti lisää, ne ovat kysyttyjä ja haluttuja. Mutta samaan aikaan se tarkoittaa usein aikaisemmin avoimen puiston sulkemista pienemmän joukon käytettäväksi. Tässä ehdotuksessa viljelypalsta-alue on nyt muutettu kymmeneksi pientalotontiksi.

Koneen pääkonttorin asemakaava, Munkkiniemen puistotie 25, muistutukset ja lausunnot. Tehdään asuntoja, town-housea. Ehdotukseen ei olla tehty suuria muutoksia.

Oulunkylän Risupadontien ympäristö asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus. Rakentamattomalle alueelle tulee 350 uutta asukasta, kerrostaloihin. Samalla hillitään lumen ajosta aiheutuvia häiriöitä ja liikennemelua alueella.

Keskuspuiston keskiosan (Pirkkolan liikuntapuisto ja Maunulanpuisto) asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksesta tehty muistutus, saapuneet kirjeet ja annetut lausunnot. Niiden perusteella ei tehty suuria muutoksia. Keskuspuiston alueen viimeinen kaavoittamaton osa varataan nyt sitten virkistyskäyttöön. Samalla Pirkkolan liikuntapuistoon varataan alue palloiluhallille sekä uimahallin ja jäähallin laajennukselle.

Helsingin liikkumisen kehittämisohjelma on nyt pyörinyt pöydällä hetken. Olen kirjoittanut tästä aiemmin ja kyseessähän on hyvä ohjelma.

Vaasankadusta kävelykatukokeilusta saadaan raportti. Asiallisesti todetaan, että saatu palaute oli pääosin myönteistä, mutta kokeilu olisi onnistunut paremmin jos kaupunki olisi suunnitellut ja valmistellut sen paremmin. Myös asukkaiden ja yrittäjien kanssa vuorovaikutus jäi vajaaksi. Ehdotetaan Helsinkiin uudenlaista kadulta toiselle sovellettavan ”Kesäkatu”-konseptin suunnittelun käynnistämistä. Hyvä!

Runkobussilinjojen infratoimenpiteiden suunnitteluperiaatteet Munkkiniemen ja Pasilan välillä. Omat bussikaistat olisi varmaan paras ratkaisu, jolla ruuhkat saataisiin vähenemään. Sehän on tutkittu tosiasia, että sujuvat yhteydet saavat ihmiset pois auton ratista ja siten ruuhkatkin vähenevät.

2 kommenttia
  • Jari V
    26.11.2013

    Kannattaisiko ”nollajokeri” tehdä suoraan raiteille? Kapasiteettitarve on valtava, eikä tarvitse olla kummoinen ennustaja nähdäkseen, että mikä tahansa bussiratkaisu johtaa samoihin pulmiin kuin mistä 550 kärsii: Tupaten täydet bussit, pitkät pysäkkiajat, bussien ketjuuntuminen jne.

  • Elina
    26.11.2013

    Kannattaisi! Kyse on varmasti vain rahasta.