Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lautakunnan äänestyksistä

Edelliseen kirjoitukseeni alla täsmennän vielä äänestyksiä lautakunnassa eilen. Etten anna väärää todistusta lautakuntatovereista.

Kokoomus ehdotti pyöräilyohjelmaan edellisessä tekstissä mainitsemani lisäyksen, että kaikki pysäköintipaikat pitäisi korvata. Esittelijä muutti esitystään tähän suuntaan (mikä minusta hieman poikkeuksellista, koska yleensähän esittelijä odottaa, että lautakunta on yksimielinen ennen kuin muuttaa omaa esitystään).

Demarit teki baanoihin täsmälleen saman sisältöisen muutosesityksen kuin kokoomus ohjelmaan. Ohjelman uusi, esittelijän muutettu esitys kuitenkin kattaa kaiken jatkotyön pyöräilyn osalta, myös tuon pysäköintipaikkakirjauksen, he muuttivat esitystään niin, että siihen jäi vain esikaupunkikirjaus. Jota en itse kannattanut, koska se esittelijän mielestä lukee jo baanaverkkosuunnitelmassa.

Illan kuluessa kokoomuksen ehdotuksesta ja demarien kannattamana Töölön pyörätie palautettiin, koska pysäköintipaikat. Helsinginkadun pyörätie palautettiin demarien ehdotuksesta, kokoomuksen tukiessa, koska pysäköintipaikat.

Ja sitten pakollinen vihreiden discleimeri. Autoja tarvitaan, auto on monelle tärkeä kulkuväline, autoilla pitää olla osansa kaupunkisuunnittelussa. Ihmisiä pitää houkutella joukkoliikenteen, pyöräilyn käyttäjiksi. Kaikkea kaupunkisuunnittelua ei vain voi tehdä autoilun ehdoilla. Ja eikö se ole jo ideologista, jos Helsinginkadun pyörätie on pakko palauttaa, vaikka esittelijän mukaan alueella on 300 (!) asukaspysäköintipaikkaa enemmän kuin tunnuksia?