Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Viimeinen kaupunkisuunnittelulautakunta 16.5.2017

Viimeinen kaupunkisuunnittelulautakunta 16.5.2017

Tuntuu ihan vallan haikealta! Nyt kokoontuu tämä kaupunkisuunnittelulautakunta viimeiseen kokoukseensa. Yli neljä vuotta on kulunut siivillä! Joskus on ollut raskaita hetkiä, pitkiä listoja, tappioita ja turhautumista.

Mutta voittopuolisesti on ollut upeita hetkiä. Olemme vieneet eteenpäin edistyksellistä yleiskaavaa, suojelleet luontoa, rakentaneet pyöräteitä ja kävelyalueita. Ja ennen kaikkea: olemme rakentaneet tuhansia koteja helsinkiläisille, nykyisille ja tuleville.

Tämä lautakunta on toiminut hyvin. Siellä on yleensä ollut rakentava ja toimiva keskusteluympäristö, mahdollisuus ja tila kommentoida ja kysyä mutta myös tehokas eteenpäin menevä ote. Kiitos kaikille lautakuntaystäville, osaaville virkamiehille ja ennen kaikkea: kiitos kaikille keskusteluista täällä blogilla, kasvokkain, sähköpostilla, puhelimessa. Eihän tätä kestäisi ellei apuja saisi teiltä kaikilta.

Tässä viimeisen kokouksen asialista.

Karhunkaatajan alueen asemakaava- ja asemakaavan muutosluonnos, Myllypuron lounaisosan ja Herttoniemen pohjoisosan aluetta. Tämä on uusi Raide-Jokeriin tukeutuva uusi asuinalue, noin 3500 asukkaalle sekä asumiseen liittyviä kaupallisia ja julkisia palveluita. Rakennusten kerrosluku vaihtelee enimmäkseen 4–7 välillä, mutta Viilarin- ja Viikintien varrella on tätä korkeampia (8–10 kerrosta) ja sisäpihojen puolella matalampia (2–3 kerrosta) rakennuksia.

 

Pyöräilykatsaus 2017 

Helsingin pyöräilijämäärät ovat edelleen kasvussa. Pyöräilyn osuus kaikista Helsingissä tehdyistä matkoista on 10 %. Vilkkain pyöräliikenteen väylä on Lauttasaaren silta, jolla tehtiin yli miljoona matkaa viime vuoden aikana.
Poikkeamislupa Vallilassa, osakuntien asunnot rautalammintiellä, lisää asuntoja.
Koko lista täällä