Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunki­suunnittelu­lautakunta 14.2.2017: Koivusaaren kaavaa muutettava

Kuva on kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistan liitteistä

 

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa on valtaisen pitkä lista, koska käsittelyssä on iso joukko toivomusponsia. Palaan niihin erillisessä postauksessa. Koko lista löytyy täältä.

Koivusaaren asemakaava on huono. Siinä on muitakin ongelmia, mutta yksi suurimmista on tavattoman iso ramppi. Koska Länsiväylä ei ole vielä bulevardi, Koivusaari on suunniteltu moottoritien rampin ehdoilla. Se tuhlaa hirveästi tilaa ja suojavyöhykkeineen on massiivinen ja ikävä. Puhumattakaan siitä, että suunnitelma pistää pyöräilijät kiertämään turhia mutkia.

Lauttasaari-Seura myös ansiokkaasti huomautti, että miten suunnitelmassa on muitakin hullutuksia. Koivusaaren kannen alle aikaisemmin ajatelluista bussipysäkeistä luovutaan ja korvaavat pysäkit ovat Ruoholahdessa, Kampissa sekä Espoon puolella. Kuulostaako kätevältä?

Aion ehdottaa, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Liikennejärjestelyn osalta on vielä selvitettävä muita vaihtoehtoja ja saatava myös joku selvyys bulevardisointisuunnitelmaan.

Suunnitelmat ovat tässä ja tässä.

2 kommenttia
 • Antti Linnanvirta
  13.02.2017

  Minä käyttäisin toimivalta kätevältä sanan sijaan. Toimimattomuus ja haitan aiheuttaminen voi olla esteenä mutta kätevyyden puute ei.
  Toinen asia on myös taloudellisuus. Massiviset rampit suoja-alueineen ovat epätaloudellisia verrattuna kevyempåän rakentamiseen.

  Ajat hyvää asiaa!

  • Elina
   14.02.2017

   Ne ovat epätaloudellisia ja epäesteettisiä ja vievät valtavan paljon tilaa. Yritetään tänään kokouksessa muuttaa tämä!