Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.9.2016 raportti

Posted on Ei avainsanoja 0

Viher- ja virkistysverkostoalueiden kehittämissuunnitelma -raportin luonnos, pyysin viikoksi pöydälle lisäperehtymistä varten. Itse raportti tulee marraskuussa lautakuntaan päätettäväksi. Älyttömän tärkeä asia, joka tulee olemaan työkalu kaavoittajalle yleiskaavan kanssa.

Garden Helsingin arkkitehtikilpailu, jäi viikoksi pöydälle. Tämä on tärkeä ja merkittävä päätös, koska se määrittää, mitä HIFKin hallilta vaaditaan, jotta se olisi paras mahdollinen. Suunnittelussa tulee huomioida myös alueen sijainti osana Keskuspuistoa. Ratkaisu ei saa heikentää arvokkaiden rakennusten asemaa tai jalkapalloillun ja kenttäurheilun toimintamahdollisuuksia. Alue suunnitellaan esteettömyyden erityistason alueena. Baanaverkon mukaiset yhteystarpeet tulee huomioida. Alueen läpi pitää päästä jalan diagonaalisesti Nordenskiöldinkadulta Stadionin pohjoisen sisäänkäynnin suuntaan. Suunnitelmissa tulee esittää myös hulevesien hallinta ja viherkattojen käyttö. Se mitä ei vaadita, on ajatukset kivijalasta ja siitä, haluammeko siihen kivijalkakauppoja ja kahviloita. Tässä rakennetaan kuitenkin myös Töölöä, sen pitäisi olla sellaista, että on miellyttävää kävellä alueella. Palveluita kaivataan takuulla myös.

Esittelijä veti tämän asian pois listalta, joten sitä ei käsitelty. Huopalahden aseman ja ympäristön kehittäminen ja liikennesuunnitelma.

Tähtitorninkatu 16-18, Suomen Lähetysseuran toimistot muutetaan asumiseen. Kirkkosali aputiloineen säilyy nykyisessä käytössä. Rakennukset suojellaan merkinnällä sr-1. Myös arvokkaat sisätilat, kuten porrashuoneet ja kirkkosali suojellaan. Päätettiin esityksen mukaisesti

Etelä-Haaga, Kauppalantie 27–29, uusi asuinkerrostalo rautatien puoleiselle reunalle, 50 asukkaalle. Tontti jaetaan ja pysäköinti tulee maan alle uudisrakennuksen alle. Päätettiin esityksen mukaisesti.

Lausunto maakuntauudistuksesta ja sotejärjestämisuudistuksesta. Päätettiin ehdotuksen mukaan

Rakennuskielto Käpylään, kuusi Hilding Ekelundin suunnittelemaa kerrostaloa, jotka on rakennettu vuosina 1950 ja 1952. Rakennukset omistaa Helsingin kaupungin asunnot Oy. Päätettiin näin.
Yksi rakennuskiellon pidentäminen, yksi poikkeamishakemus Kalliossa. Päätettiin esityksen mukaan.
Yksi oikaisuvaatimus poikkeamispäätökseen Ullanlinnassa jäi pöydälle viikoksi.

Lausunto kaupunginhallitukselle Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2017 – 2020. Esityksen mukaisesti. Joitain hankkeita puuttuu listalta, kuten Kehä I:n ja Myllypurontien eritasoliittymä, Kuninkaantammen eritasoliittymä Hämeenlinnanväylällä, Kehä I:n ja Itäväylän eritasoliittymä. Sekä taas kerran maanteiden meluntorjuntahankkeet. Valtion väylien meluntorjuntahankkeita tulee kiirehtiä edelleen kasvavien meluhaittojen vähentämiseksi.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Hietalahdenrannan alueen katuturvallisuuden parantamista. Ehdotettuja kaiteita ei kannata lisätä, mutta turvallisuutta ollaan parantamassa. esityksen mukaisesti.

2 kommenttia
 • Töölöä rakentamassa
  01.10.2016

  HIFK:n hallisuunnitelmissa ollaan kuulemma rakentamassa Töölöä, mutta Töölöhän on jo rakennettu. Suunnitelmassa ollaan rakentamassa Pallokenttää ja Eläintarhan urheilupuistoa, eikä sinnekään pitäisi rakennella mitään kauppakeskuksia, liiketiloja, hotelleja, asuntoja eikä tornitaloja.

  Puistoon ei tarvitse rakentaa myöskään mitään uusia leveitä baanaverkkoja. Kunhan Stadionin remontti valmistuu, urheilupuiston alueella pääsee kyllä hyvin pyöräilemään, niinkuin tähänkin asti.

  • Elina
   02.10.2016

   Olet oikeassa, että Töölö on ihan eri tavalla valmis kuin moni uudempi kaupunginosa. Mietin kuitenkin erityisesti Nordensköldinkadun vartta. Voisiko se olla viihtyisämpi kävellä ja pyöräillä? Jos tämä hallihanke toteutuu, eikö siinä pitäisi olla pari kahvilaa ja kivijalkakauppaa?