Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.9.2016: Viherlinjaukset ja HIFK:n hallihanke

Posted on , 0

Viher- ja virkistysverkostoalueiden kehittämissuunnitelma -raportin luonnos. Älyttömän tärkeä asia, joka tulee olemaan työkalu kaavoittajalle yleiskaavan kanssa. Pakko pyytää viikoksi pöydälle, jotta ehtii paneutua vielä paremmin ja kyselemään näkemyksiä tähän.

Garden Helsingin arkkitehtikilpailu. Tämä on tärkeä ja merkittävä päätös, koska se määrittää, mitä HIFKin hallilta vaaditaan, jotta se olisi paras mahdollinen. Suunnittelussa tulee huomioida myös alueen sijainti osana Keskuspuistoa. Ratkaisu ei saa heikentää arvokkaiden rakennusten asemaa tai jalkapalloillun ja kenttäurheilun toimintamahdollisuuksia. Alue suunnitellaan esteettömyyden erityistason alueena. Baanaverkon mukaiset yhteystarpeet tulee huomioida. Alueen läpi pitää päästä jalan diagonaalisesti Nordenskiöldinkadulta Stadionin pohjoisen sisäänkäynnin suuntaan. Suunnitelmissa tulee esittää myös hulevesien hallinta ja viherkattojen käyttö. Se mitä ei vaadita, on ajatukset kivijalasta ja siitä, haluammeko siihen kivijalkakauppoja ja kahviloita. Tässä rakennetaan kuitenkin myös Töölöä, sen pitäisi olla sellaista, että on miellyttävää kävellä alueella. Palveluita kaivataan takuulla myös.

Huopalahden aseman ja ympäristön kehittäminen ja liikennesuunnitelma. Asema-aluetta kehitetään, suojellaan vanhan asemamiljöön rakennukset. Asemapuisto kunnostetaan ja sen läpi tulee kevyen liikenteen reitti. Vanhaan asemarakennukseen tulee juhlatila. Raide-Jokerin varteen saadaan uusia asuntoja. Muistutukset on käsitelty. Ainoa mikä mietityttää, on se, voisiko asuntoja olla enemmän?

Tähtitorninkatu 16-18, Suomen Lähetysseuran toimistot muutetaan asumiseen. Kirkkosali aputiloineen säilyy nykyisessä käytössä. Rakennukset suojellaan merkinnällä sr-1. Myös arvokkaat sisätilat, kuten porrashuoneet ja kirkkosali suojellaan.

Etelä-Haaga, Kauppalantie 27–29, uusi asuinkerrostalo rautatien puoleiselle reunalle, 50 asukkaalle. Tontti jaetaan ja pysäköinti tulee maan alle uudisrakennuksen alle.

Lausunto maakuntauudistuksesta ja sotejärjestämisuudistuksesta. Maankäytön suunnittelujärjestelmä pysyy uudistuksessa samanlaisena eikä kuntien rooliin näiltä osin tule muutosta. On kuitenkin vielä selkeytettävä ELY-keskusten ja maakuntien tehtävänjakoa. Maakuntien roolia kuntakaavoituksen edistämisessä tulisi täsmentää, ettei mene päällekkäin kunnan työn kanssa.

Rakennuskielto Käpylään, kuusi Hilding Ekelundin suunnittelemaa kerrostaloa, jotka on rakennettu vuosina 1950 ja 1952. Rakennukset omistaa Helsingin kaupungin asunnot Oy.
Yksi rakennuskiellon pidentäminen, yksi poikkeamishakemus Kalliossa ja yksi oikaisuvaatimus poikkeamispäätökseen Ullanlinnassa.

Lausunto kaupunginhallitukselle Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2017 – 2020.

Joitain hankkeita puuttuu listalta, kuten Kehä I:n ja Myllypurontien eritasoliittymä, Kuninkaantammen eritasoliittymä Hämeenlinnanväylällä, Kehä I:n ja Itäväylän eritasoliittymä. Sekä taas kerran maanteiden meluntorjuntahankkeet. Valtion väylien meluntorjuntahankkeita tulee kiirehtiä edelleen kasvavien meluhaittojen vähentämiseksi.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Hietalahdenrannan alueen katuturvallisuuden parantamista. Ehdotettuja kaiteita ei kannata lisätä, mutta turvallisuutta ollaan parantamassa.
Koko lista.