Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.5.2016: pelastetaan Vartiosaari

Tämä metsä tässä on Vartiosaari:

Kuva esittelymateriaalista

Kuva esittelymateriaalista

Haluaisin, että se säilyy virkistys- ja luontokäytössä. Aion tehdä esityksen tästä kokouksessa. Tästä voi tutustua rakentamissuunnitelmaan.

Bunkkeri, Jätkäsaaressa, tarkistettu esitys. Valtuusto päätti juuri, että se myydään ja siihen tulee liikuntatiloja ja asuntoja. Kolme ensimmäistä kerrosta on varattu liikuntatiloille, neljäs osittain liikuntatiloille ja viidennestä ylöspäin tulee maksimissaan yhdeksän kerrosta asumista. Siihen mahtuu 500 asukasta!
Tästä saatiin lausunnot, muistutuksia (7 kpl) ja kirjeitä (2 kpl). Huomautukset kohdistuivat Bunkkerin korkeuteen ja varjostavuuteen. Liikuntahankkeita pidettiin kannatettavina. Kaavaehdotukseen ei tehty muutoksia.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Vuosaaren metroaseman jalankulkuyhteyksiä. Kannatetaan jalankulkuyhteyksien kehittämistä metroaseman ja kauppakeskuksen välillä.

Lausunto kaupunginhallitukselle toivomusponnesta asukastila Mellarin suunnittelusta yhdessä asukkaiden kanssa. Mikäli uusia sijaintiehdotuksia asukastilasta tehdään, selvittää kaupunkisuunnitteluvirasto niiden edellytykset kaavoituksen näkökulmasta.

Poikkeamishakemus (Punavuori, Ratakatu 9) hylätään. Siinä haettiin toimistorakennuksen 2.–5. kerroksen (1 120 k-m²) muuttamista asuntohotelliksi.

Lisäksi listalla kaupunkisuunnitteluviraston toimintasuunnitelma vuosille 2017–2019, vuoden 2017 talousarvioehdotus ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2017–2019
Koko lista täällä

2 kommenttia
 • Ei asuntoja Vartiosaareen
  13.05.2016

  Vartiosaaren säilyttäminen virkistys- ja luontokäytössä on kannatettavaa.

  Kaupungin päättäjien tulisi nykyisessä rakentamisvimmassaan ymmärtää, että kasvava kaupunki tarvitsee myös hienot viheralueensa. Helsingin viimeisiä rakentamattomia saaria ja merenrantoja ei pidä alistaa kiinteistösijoittajien voitontavoittelulle.

  • Elina
   17.05.2016

   Olen aivan samaa mieltä. Avaamalla Vartiosaarta maltillisesti virkistyskäytössä, se palvelee sekä laajasalolaisia että muita lähiseudun asukkaita. Kehitetään sitä ja ainutlaatuista luontoa!