Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.4.2016: asiaa satamasta

Kokouksessa on vain rutiiniasioita, koska pidämme yhteisen tapaamisen Helsingin Sataman kanssa. Siellä käsitellään kaupunkisuunnittelun ja sataman yhtymäkohtia, toiveita ja ajatuksia.

Minusta pitää keskustella eritoten Länsisataman tilanteesta. Kun asukkaat muuttivat alueelle, heille luvattiin viihtyisä kaupunginosa. Nyt rekkaralli ja Länsisataman laajeneminen uhkaavat tätä. Liikennejärjestelyjä joudutaan tekemään, mutta silti alue ruuhkautuu, koska se on vähän pussin perällä. Mitä tälle voisi tehdä? Voisiko esimerkiksi satamamaksuilla ohjata tavaraliikennettä vielä nykyistä enemmän Vuosaareen? Ongelmana on, että henkilöautolauttojen mukana tulee aina vähän rahtia, koska se on toimijoille kannattavaa.

Lisäksi on mukava kuulla satamalaisten ajatuksia Vuosaaren kehittämisestä. Miltä nyt näyttää? Pitäisikö sinne vetää metro ja lisätä henkilöliikennettä?