Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 2.6.2015: sivarit peltipoliiseiksi?

Kaupunkisuunnittelulautakunta 2.6.2015

Kaisaniemenkatu 3:n ja Vuorikatu 8:n muutos, jossa katutasoon määrätään pysyvän myymälätiloina ja rakennukset porrashuoneineen suojellaan. Kaava päivitetään nykytilaa vastaavaksi. Ullakoille voi rakentaa asuntoja.

Kannelmäessä Halsuantien ja Vetelintien alueen kehittämistä, tarkistettu esitys sekä liikennesuunnitelma. On siis ollut aikaisemmin, tässä saa täydennysrakentaa 2–8-kerroksisten asuinkerrostaloja Kannelmäen eteläosaan. Lisäksi tulee uusia asukkaita noin 700, ja lisää liiketilaa. Pari toimistorakennusta ja yksi päiväkoti puretaan. Alueen keskelle jää puisto leikkipaikkoineen. Autopaikoista tuli yksi muistutus, jonka perusteella on neuvoteltu uusi ratkaisu. Lausuntojen perusteella on myös tehty muutoksia. Liikennettä muutetaan siten, että pyöräily siirretään ajoradalle. Jalankulkua ja pyöräilyä parannetaan mm. pyöräilyn laatukäytävällä.

Malmin Latokartanontie, Malmin aseman viereen tulee uusi keskusta. Asuinrakentamista, liiketilaa ja palveluja. Vanhat arvorakennukset sekä historialliset kyläpaikat suojellaan. Uusia asukkaita tulee noin 600. Myös liikennejärjestelyjä muutetaan. Malmin terminaalia laajennetaan. Pohjoisesta saapuvien bussien pääasiassa käyttämät pysäkit sijoitetaan Latokartanontien sillalle. Suunnittelualueen pyöräjärjestelyt muutetaan osittain kolmitasoratkaisuiksi ja yksisuuntaisiksi.

Oulunkylän Krämertintie 2. Toimistorakennusten tontti muuttuu asumiseen. Uutta asuntokerrosalaa tulee 650 k-m².

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee liikenteenvalvontaan resursseja siviilipalvelumiehillä. Hyvä aloite! Tätä selvitetään ja neuvotellaan mm. poliisin kanssa.