Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa 19.5.2015 päätettiin päiväkoti Lauttasaareen – koko huolettaa

Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.5.2015

Uusi päiväkoti Lauttasaareen. Päiväkodin koko johtuu varhaiskasvatusviraston ja päivähoitoviraston arviosta päiväkotipaikkojen tarpeesta Lauttasaaressa. Tämänkin jälkeen on edelleen on pakko tutkia toisen päiväkodin sijoittamista Lauttasaareen. Yksi syy oli se, että Lauttasaaren alueelta on vaikea löytää vapaita tontteja. Tähän päiväkotiin tulee sekä suomenkielinen ja ruotsinkielinen yksikkö. Tästä Lauttasaari-seura on ollut erityisen huolissaan. Muistutusten johdosta suunnitelmaahan muutettiin siten, että siinä on parempi liikennöintijärjestely. Olin huolissani ekologisen yhteyden säilymisestä, mutta kokouksessa vakuutettiin, että se säilyy, vaikka kapenee. Lisäksi kokouksessa oltiin huolissaan pyöräilyn järjestämisestä, pyörätie voi olla vaarallinen päiväkodin edustalla. Tätä tutkitaan vielä

Pisara-radan muistutukset. Suunnitelmaa on muutettu joiltain osiltaan kuulemisten perusteella.
Muistutuksissa käsiteltiin maanalaisten varausten yhteensovittamista, rakentamisaikaisia häiriöitä, myönteisiä vaikutuksia kiinteistöille keskustassa ja pelko Citykäytävän jalankulkuvirstojen pienenemisestä. Näitä on otettu huomioon mm. siten että kalliotilojen varauksia on tarkennettu. Viranomaiset lausuivat myös, ja niissä käsiteltiin rakennetun kulttuuriympäristön asioita, ja kasvavia joukkoliikenteen käyttäjämääriä, miten turvataan toimivuus ja turvallisuus. Kaavaa muutettiin mm. niin, että museovirastolle tuli lausuntomahdollisuus, on laadittava maanalainen osoitteisto ja merkintöjä on tarkistettu.

Helsingin skeittiohjelma 2015-2019. Kun kysyttiin harrastajilta, että minne pitäisi saada uusia paikkoja, nousi esille eritoten Munkkiniemi ja Leikkipuisto Brahe. Tavoitteena on tällä kaudella tehdä 7 uudishanketta ja 9 erilaista korjauskohdetta. Jätkäsaari,Kalasatama ja Kruunuvuorenranta ovat nyt listalla pidemmän aikavälin hankkeina. Selvitettäviä kohteita ovat Pasila, Pakila, Oulunkylä, Jakomäki, Latokartano ja Malmi.

Muut asiat esityksen mukaisesti, kuten alla esitetty kirjoituksessani.