Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 2.6.2015: näin päätettiin

Kaisaniemenkatu 3:n ja Vuorikatu 8:n muutos, jossa katutasoon määrätään pysyvän myymälätiloina ja rakennukset porrashuoneineen suojellaan. Kaava päivitetään nykytilaa vastaavaksi. Ullakoille voi rakentaa asuntoja. Ylikahrin Ville teki joskus aloitteen siitä, että mutkassa olevat mukulakivet poistettaisiin. Ne lisättiin siihen metroaseman rakentamisen yhteydessä ja aiheuttavat haittaa busseille. Esittelijä vastasi, että se on rakennusviraston päätettävissä, koska he huolehtivat kadusta.

Viikoksi jäi pöydälle Kannelmäessä Halsuantien ja Vetelintien alueen kehittämistä, tarkistettu esitys sekä liikennesuunnitelma. Alueen ongelma tiivistyy rivitaloasukkaiden (Halsuantie 10-12) peltisiin autohalleihin. Ne ovat Helsingin yliopiston tontilla, vuokralla. Esityksessä oli aikaisemmin, että ne korvattaisiin jonnekin muualle veloituksetta asukkaille. Kaavaa muutettiin niin, että heidän tyhjälle tontinosalleen laitetaan samanlaiset autotallit. Näin nykyisten päälle saadaan uusi talo.

Malmin Latokartanontie, Malmin aseman viereen tulee uusi keskusta. Asuinrakentamista, liiketilaa ja palveluja. Vanhat arvorakennukset sekä historialliset kyläpaikat suojellaan. Uusia asukkaita tulee noin 600. Myös liikennejärjestelyjä muutetaan. Malmin terminaalia laajennetaan, se palvelee tämän jälkeen 100 bussia tunnissa. Pohjoisesta saapuvien bussien pääasiassa käyttämät pysäkit sijoitetaan Latokartanontien sillalle. Suunnittelualueen pyöräjärjestelyt muutetaan osittain kolmitasoratkaisuiksi ja yksisuuntaisiksi. Asumisen autopaikkanormi on 1/135. Keskustakorttelin alueelle tulee 16-kerroksisia asunto- ja toimistorakennuksia. Vanhusten hoivakoti laajenee uudisosalla. Helmi-opisto laajenee myös.

Oulunkylän Krämertintie 2. Toimistorakennusten tontti muuttuu asumiseen. Uutta asuntokerrosalaa tulee 650 k-m².

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee liikenteenvalvontaan resursseja siviilipalvelumiehillä. Hyvä aloite! Tätä selvitetään ja neuvotellaan mm. poliisin kanssa