Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.4.2015: Lasipalatsin uusi museo ja Lauttasaaren asukaspysäköinti

Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.4.2015

Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsiin. Tämä on hieno hanke! Samalla kun museo tulee Lasipalatsin alle, suojellaan Lasipalatsi ja Vanha linja-autoasema. Aukiosta tulee autoton, oleskelu, museon näyttelytila ja tapahtumatila.

Lasipalatsin aukio

Lauttasaaren asukas- ja yrityspysäköintijärjestelyt. Minusta on hyvä, että asukaspysäköinti laajenee Lauttasaareen. Tämä on mahdollisuus päästä eroon saaren kaduilla pysäköitävistä rekoista, rekkojen perävaunuista ja selvästi pitkäaikaissäilytyksessä olevista pakettiautoista. Kaikki asukkaat ja yritykset saavat lunastaa tunnuksen käyttöönsä. Muiden kuin tunnuksellisten pysäköintiä rajoitetaan neljään tuntiin päivällä. Iltaisin ja viikonloppuisin rajoituksia ei ole. Poikkeuksiakin on sitten muihin tarpeisiin.

Munkkiniemen asukas- ja yrityspysäköintijärjestelyt. Sama juttu kuin Lauttasaaressa edellä.

Vartioharjun pientaloalueella muutetaan tontin tehokkuus 0,20:sta 0,25:een.

Poikkeamishakemus Katajanokalla, Vyökatu 3. Suostutaan muutamalla ehdolla. Puiston huoltorakennus muutetaan asuinkäyttöön, koska sille ei ole ollut tarvetta. Rakennus on suojeltu, ja se pysyy paremmassa kunnossa, jos se saadaan pysyvään käyttöön.

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee Kannelmäen Klaneettitien pysäkin palauttamista. HSL:n esittämä uusi pysäkki sijaitsee liikenneturvallisuuden kannalta ongelmallisessa kohdassa, koska sen vieressä on pysäköintialueen liittymä. Bussit huonontaisivat näkymiä. Lisäksi tarvittaisiin uusi suojatie.

1 kommentti
  • JustJUoo
    13.04.2015

    Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee Kannelmäen Klaneettitien pysäkin palauttamista. HSL:n esittämä uusi pysäkki sijaitsee liikenneturvallisuuden kannalta ongelmallisessa kohdassa, koska sen vieressä on pysäköintialueen liittymä. Bussit huonontaisivat näkymiä. Lisäksi tarvittaisiin uusi suojatie. Noniin nyt on nähty sekin että vihreät asettavat autot joukkoliikenteen edelle. Mitä seuraavaksi?