Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.3.2015: Armi Ratian puisto, Manskun uusi suojatie ja pyöräopastusta sekä Karhusaari

kaupunkisuunnittelulautakunta 10.3.2015

Kuusisaaren ollaan rakentamassa Saudi-Arabian lähetystöä. Aikaisemman suunnitelman vieressä oli tontti, jolla oli pientalo- ja pienkerrostalosuunnitelma. Nyt lähetystösuunnitelma laajenee toiselle tontille, joten se voidaan sijoitella väljemmin.

Verkkosaaren pohjoisosa Kalasatamassa on tarkoitus rakentaa kantakaupunkimaisesti. Asumisen määrää on aikaisempiin suunnitelmiin verrattuna vähän nostettu. Nyt uusia asukkaita tulisi noin 2000. Mukavaa on, että ryhmärakennuttamista suositaan. Yhteiseksi tilaksi tulisi aukio, ja alueelle on tarkoitus tulla suuri päiväkoti, pienvenesatama ja kelluva uimala.

Karhusaareen laaditaan kaavarunkoa, joka on jossain asemakaavan ja yleiskaavan välissä oleva maankäyttösuunnitelma, jolla yritetään sovittaa eri tarpeita yhteen. Karhusaari haluttaisiin kytkeä osaksi Östersundomin kehittymistä. Liityntäbussit syöttäisivät väkeä raiteille pientaloalueilta, jopa 84 % olisi niitä. Saaren asukasmäärä kasvaisi suurimmillaan jopa 6900 asukkaaseen. Nythän asukkaita on 400. Kasaberget ja sen lounaispuolinen ranta säilyvät virkistysalueena. Suunnitelmassa olevat sillat herättivät paljon vastustavia ja puoltavia näkemyksiä. Erityisesti jalankulku- ja pyöräilysiltaa Skutholmenista Koivuniemeen vastustettiin mielipiteissä. Viher- ja virkistysalueet pitää vielä tarkistaa vähän tarkemmin tässä suunnitelmassa.

karhusaari

Uusi suojatie Manskulle, Stokkan kohdille eli Kolmensepänaukion suojatiesuunnitelma Forumin kohdalla. On arvioitu, ettei vaikeuta raitiovaunuliikennettä tässä, mutta parantaa jalankulkua. Täytyy vielä katsoa, ettei osu raiteiden vaihteiden kohdalle.

Kolmensepänaukion suojatie

Pyöräliikenteen uutta opastusjärjestelmää kokeillaan. Ensimmäisiksi kokeilukohteiksi valitaan Kehä I:n varren pyörätie Kannelmäen ja Itä-Pakilan välisellä osuudella sekä Kampissa mm. Arkadian- ja Runeberginkadut. Kokeilut alkavat nyt heti keväällä 2015. Kylttejä on tarkoitus sijoitella reippaasti ennen risteystä ja niillä on reitti-infoa sekä mm. metropysäkeistä jne. infoa.

Lausunto kaupunginhallitukselle asukastaloista. On tärkeää, että eri puolilla kaupunki on asukastoimintaa ja tiloja sille. Niiden olisi hyvä syntyä kumppanuuksina ja yhteistyössä. Kaupunkisuunnitteluviraston tavoite on kaavoittaessaan varmistaa tätä. Eri mallit voivat olla toimivia kuten asuintalojen yhteistilat tai kaupunginosan palvelukeskukset.

Kaivopuistossa nimetään puisto Armi Ratian puistoksi, se sijaitsee Ehrenströmintien ja Myllytie 2–6:n tonttien välissä.

1 kommentti
  • Kusti P.
    10.03.2015

    Erilaisia kylttejä ja opasteita on kaupunki jo väärällään. Jos aikoo pyöräillä keskustassa, voisiko ajatella, että ensimmäisillä kerroilla vähän tutkisi paikkoja ja seuraavalla kerralla osaisi jo ilman opasteitakin.