Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätökset 10.2.2015

Katajanokan maanalainen pysäköinti jäi viime viikolla pöydälle. Katajanokalle tulee iso pysäköintiluola. Kannatin Oden ehdotusta, että selvitetään pysäköintiä Katajanokalla maanpäällä, jolloin tulee selvittää mahdollisuuksia varata citylogistiikan periaatteiden mukaan tilaa tilapäiseen pysähtymiseen, talvella vuoropysäköintiin tai viikottaiseen siivouspäivään sekä mahdollisuutta Luotsikadun muuttamiseen pihakaduksi yhden korttelin osalta. Äänestyksessä Oden ehdotus meni läpi äänin 6-3. Selvitystä vastusti 2 kokoomuslaista ja ps.

Myllymatkantie 6 ja Myllypurontie 22 oli jäänyt viime viikolla pöydälle ja jäi vieläkin pöydälle kokoomuksen pyynnöstä. Kokonaisuudessaan asukkaita lisää 350 – 500 ihmistä.

Munkkivuoressa, Ulvilantie 10:ssä on jo viisikerroksinen rakennus, mutta samalla tontille tulee vielä nelikerroksinen asuinkerrostalo.

Citylogistiikan toimenpideohjelma käsittelee kaupunkijakelun ja –huollon kehittämistä. Ruuhkautuvassa kaupungissa tämä onkin tärkeää. Kysyin siitä, että ohjelmaa tehtäessä ei oltu haastateltu jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, joihin haitat nyt kohdistuvat. Luonnoksesta pyydettiin kyllä lausuntoja mm. HEPOlta. Toimenpideohjelma tähtää tieliikennelain selkeyttämiseen valvonnan osalta, mutta ei ole varmaa, tuleeko laista riittävä.

Lausunto Östersundomin alueen maakuntakaavaehdotuksesta. Maakuntakaavassa on osoitettu ekologinen käytävä Uuden Porvoontien suuntaisesti Östersundomin kartanon ja Majvikin väliselle ranta-alueelle. Yleiskaavassa se on merkitty viheryhteydeksi, ei ekologiseksi käytäväksi. Tätä lausunnossa moitittiin. Olisin ehdottanut tämän nillityksen poistamista, koska tiiviin rakentamisen pitäisi säästää vihreää, joten siihen pitäisi mahtua kunnon ekologinen käytävä. Mutta esittelijä poisti itse koko kohdan lausunnosta, koska merkintä on käytetty ja sisältää molemmat tarkoitukset.

Lausunto ulkovalaistuksesta Helsingissä, päätettiin ehdotuksen mukaan.

Valtatien 7 (Porvoonväylä) meluntorjunnan parantaminen Jakomäen kohdalla, lausuttiin.

Maantien 101 (Kehä I) meluntorjunnan parantaminen Sepänmäen kohdalla, lausuttiin aiheesta.