Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kiistaisat Paloheinän kerrostalot – kaupunkisuunnittelulautakunta 6.5.2014

Kaupunkisuunnittelulautakunta 6.5.2014

Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet. Tämä jäi viime viikolla pöydälle. Itse kaava vaikuttaa ihan hyvältä, pientalovaltaiselle alueelle tulisi muutamia kerrostaloja. Kaikki ole mennyt täysin oikealla raiteella, sillä alueen asukkaiden kuuleminen on jäänyt puolitiehen. Se on harmi, sillä virasto on kovasti kehittänyt uusia tapoja kuulla entistä aikaisemmassa vaiheessa, kun kaavoja valmistellaan. Tästä on tullut palautetta. Mutta palautetta on myös tullut, että erityisesti iäkkäämmät ihmiset toivovat, että Paloheinässä olisi myös kerrostaloja, joissa asua, kun oman pihan pitäminen ei ole enää mahdollista.

Yhteiskäyttöautoyrityksiä koskeva pysäköintitunnusjärjestelmä ja kantakaupungin yhteiskäyttöautojen pysäköintipaikkojen käyttö. Tämä ikiliikkuja siis palautui kaupunginhallituksesta takaisin lautakuntaan. Lautakunnan enemmistö päätti aikaisemmin mm. että yhteiskäyttöyritysten pitää maksaa yritystunnusten mukaan pysäköinnistä. Itse vastustin tätä näkemystä. Aikaisemmin pysäköintipolitiikkapaperissa päätettiin jo, että se on asukaspysäköintitunnuksen verran. Nyt ehdotetaan, että menetellään siten, että otetaan käyttöön yhteiskäyttöautoyritysten pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään kantakaupungin kaikkien vyöhykkeiden asukas- ja yrityspysäköintipaikoilla. Tunnuksen hinta on sama kuin asukaspysäköintitunnuksen hinta. Lisäksi nyt City Car Clubille varatut paikat osoitetaan kaikkien yhteiskäyttöyritysten käyttöön.

Haagan Kivihaantie 1 ja 6 tonttien asemakaavan muutos. Esitystä ei olla muutettu muistutusten tultua. Asuinkerrostalotonteille tulee uusia rakennuksia ja ullakkoasuntoja. Lisäksi suojellaan Kivihaantie 6 asuinrakennus.

2 kommenttia