Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kruunvuorenrantaan ratikkasilta ehdottomasti, kaupunkisuunnittelulautakunta 18.3.2014

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa 18.3.2014 tällaisia asioita

Selvitys Kruunuvuorenrannan liikenneyhteyksistä toteaa selvästi, että silta tulisi olla raitiosilta, joka tarjoaa parhaan hyödyn kävelijöille, pyöräilijöille ja joukkoliikenteen käyttäjille. Nämä kun ovat kuitenkin kaupungin ne kulkumuodot, joita on päätetty suosia. Välillä on puhuttu siltojen avaamisesta autoille, mutta se lisää liikennettä kantakaupungissa sekä läpiajoliikennettä Laajasalon länsiosassa. Se lisäisi henkilöautomatkoja, joten olisi tavoitteiden vastaista. Sitä ei pitäisikään tehdä. Sen sijaan Laajasalon liikenneyhteyksiä pitää kehittää. Parhaimmaksi todetaan se, että kävelijöille ja pyöräilijöille rakennettaisiin alikulkuja, koska Herttoniemen tunneliratkaisu on tehoton sen kalleuteen nähden.

Tyynenmerenkadun lisäkaistan liikennesuunnitelma Jätkäsaaressa. Tämä on vaikea asia, koska maksaa millin ja olisi tarkoitus rakentaa sataman liikennettä helpottaakseen. Tästä on kuitenkin useita näkemyksiä, onko se tarpeen ollenkaan ja ongelma on joka tapauksessa autoille vapaa oikea risteyksessä. Tämä on pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kannalta erittäin vaarallinen.

Kokouksessa käydään läpi Liikenteen kehitys Helsingissä vuonna 2013. Pyöräily kasvoi 6 – 21 % kesä-elokuussa vuodesta 2012. Kasvu oli siis merkittävää. Mistäköhän tuo noin suuri haarukka johtuu? Poikittaisliikenteessä ei kuitenkaan saavutettu joukkoliikenteen osuutta, sillä se oli 19,71 % ja tavoite oli yli 21 %.

Kuninkaantammen keskustan liikennesuunnitelma hyväksyttiin viime vuoden lopulla lautakunnassa. Nyt sitä muutetaan siten, että Kuninkaantammenkierron ja Kuninkaantammentien liittymä muutetaan kiertoliittymästä T-liittymäksi.

lausunto kaupunginhallitukselle toivomusponnesta, joka koskee sitovaa päätöstä Kruunuvuorensillasta vuoden 2014 aikana. Tästä todetaan, että sitova päätös on silloin kun sen asemakaava on lainvoimainen, sillä on vesilain mukainen lupa ja siitä on tehty investointipäätös. Joten joudutaan vielä venaamaan. Rakennusvirastossa laaditaan tällä hetkellä Kruunuvuorensillan yleissuunnitelmaa.

1 kommentti
  • jussi
    20.03.2014

    Eikös sitä köysirataa kannattaisi harkita? Paljon etuja. Halvempi hinta. Hinta pitää, sillan hinta taas on vain alustava arvio. Vuoroväli melkein nolla. Kokkarit ei varmaan ehdota, että köysiradalla pitäisi kuljettaa myös autoja. Helpompi rakentaa korkeaksi, jolloin purjeveneetkin pääsee alta.

    Yksi lisävaihto tulee monille, mutta kyseessä on vain portaat alas ratikkapysäkille.