Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Talin Golf-kentälle asuntoja? Kaupunkisuunnittelulautakunta 4.2.2014

Taas käydään keskustelua mielenkiintoisesta Talin golfkentästä, jonka muuttamisesta asumiskäyttöön on tehty valtuustoaloite. Vastaus ottaa kannan, että kenttä voisi joskus tulevaisuudella olla 9-reikäinen tai se osuus olisi virkistyskäytössä ja loppuun voisi rakentaa. Itse pistäisin alueelle enemmän asuntoja ja loput yleiseen virkistykseen. Aikatauluksi hahmotellaan yleiskaavakäsittelyä, ja tosi pitkälle tulevaisuuteen. Olisi hyvä, jos vastauksessa puhuttaisiin kuitenkin kaupungin asuntotavoitteista ja niiden saavuttamisesta.

Lausunto kaupunginhallitukselle, joka koskee raitiolinjojen 2, 3 ja 7 kehittämisohjelmaa. Suunnitelmassa on 36 toimenpidettä, joilla voidaan nopeuttaa ratikkaliikennettä. Paljon pysytään tekemään pysäköinnillä ja erottelulla. Ihan hyvä panos-tuotos-suhde, kun kustannusarvio on yhteensä 417 000 euroa ja 20 vuoden ajalla hyödyt 2,45 miljoonaa euroa.

Helsingin hulevesistrategian toimenpiteiden edistymisen tilannekatsaus. Tulvimishaittojen poistaminen kaupungissa ei ole mikään pieni asia. Kaavoitusvaihe on tässä aivan oleellinen.

Lausunto kaupunginhallitukselle Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta. Ympyrätalon viereistä sisäänkäyntiä ei siirretäkään Ympyrätaloon. Siltasaarenkatu 16:n kohdalla oleva sisäänkäynti siirretään, koska pyörätietä ei saada muuten tehtyä. Lausunnossa huomautetaan myös siitä, että valaistus on oltava yön takia kunnossa. Melkein Helsingissä jo talvisin päivänkin takia…