Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lautakunta-asioita 12.10.2013

Olin poissa kaupunkisuunnittelulautakunnasta, ja menee vielä pari viikkoa samaan malliin, koska työasiat painavat päälle. Outi varajäsenenä on paikalla edustamassa.

Eilen päätettiin siis pysäköintipolitiikasta. Julkinen huomio on kiinnittynyt asukaspysäköintihintaan, joka vähän jäi alle ehdotetun, mutta paljon hyvää meni eteenpäin. Voisi jopa sanoa, että pysäköintipolitiikka otti harppauksen eteenpäin. Katso edelliset kirjoitukseni asiasta.

Runeberginkadun ja Helsinginkadun pyörätiet menivät ihanan yksimielisesti eteenpäin lautakunnasta. Toivotuissa asukaskuulemisissa asukkaat olivat toivoneet näitä, joten päätös meni eteenpäin. Hienoa, pyörätieverkosto etenee! Lautakunnassa on selvästi hyvää ajattelua pyöräteistä.

Pöydälle jäi Pasilan ratapihan kaava, jossa keskustellaan suurista määristä rakentamista ja toimitiloja. Miten tehokas se voisi olla? Korkea rakentaminen sopisi Pasilaan täydellisesti, mutta miten korkeaa?

Lautakunta palautti Lauttasaarentielle numeroon 20 ehdotetun lisärakennuksen äänin 4-5. Itse olisin ollut sen kannalla, ettei tätä rakennusta tulisi. Siinä on neljä Olli Kivisen suunnittelemaa rakennusta, jotka on hienosti massoiteltu. Niistä yhden edessä on siis, osoitteessa Lauttasaarentie 20 on siis edessä vähän tyhjää, johon lautakunta nyt päätti mahdollistaa täydennysrakentamisen. Paikka on tietenkin hyvä – aivan metroaseman vieressä, mutta juuri on päätetty rakentaan kymmenkerroksinen uusi ostari, jossa on asuntoja metroaseman päälle. Eli ilmankin olisi tällä kertaa pärjätty.