Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.10.2013: lastensairaalalle paikka

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontuu taas tiistaina 8.10.

Viime viikolla jäi pöydälle Laajasalon Yliskylässä Gunillantiellä kaava, jossa nykyinen liiketontti, ja johon tulee uutta asuntorakentamista. Asukkaita tulee lisää 650. Mikä mielenkiintoista, kerrostalojen maantasoon varataan myymälätilaa, toivottavasti tämä ennakoi kivijalkakauppojen paluuta. Risteyksessä oleva viheralue muuttuu samalla kerrostaloksi. Iso täydennysrakentamiskaava.

Munkkiniemessä Dosentintie 10 ja 12, ehdotuksessa korttelialuetta laajennetaan Munkinpuistoon, johon tulee lisärakennus Saga-senioritalolle eli 70 uutta palveluasuntoa. Lähtökohtaisesti en pidä puistojen nakertamisesta, mutta tähän ei ole tullut vastustusta ainakaan mielipiteiden muodossa?

Meilahden sairaala-alueelle tulee taas lisärakentamista, joka keskittää edelleen erikoissairaanhoitoa. Hankkeet ovat uusi lastensairaala, uusi traumasairaala ja syöpäsairaala. HUS:n mukaan uusia tiloja tarvitaan 100 000 kerrosneliömetriä. Nämä suunnitteluperiaatteet ovat nyt pohjana asemakaavalle, joka tulee lautakuntaan ensi keväänä. Kaupunginmuseon mukaan alueesta tulee tehdä ympäristöhistoriallinen selvitys.

Länsi-Herttoniemessä Siilitien ja Kettutien alueella täydennysrakennetaan uusia asuinkerrostaloja. Talojen keskelle tulee leikki- ja oleskelualue, siilitien varressa oleva entinen seurakuntatalo puretaan. Jos nykyinen kirjastokin purettaisiin ja toiminta menisi Hertsikan metroaseman uuteen palvelukeskukseen, tulisi vanhan kirjaston tilalle asuntoja. Näitä ei kuitenkaan pureta ennen kuin korvaavat tilat on toteutettu. Puretun huoltoaseman tilalle tulee vanhusten palvelutalo tai vastaavaa. Siilitien ja Kettutien välissä on metsikkö, joka on ympäristökeskuksen luontotietojärjestelmässä kohtalaisen arvokas. Siellä on saarnia, joka on Helsingissä harvinainen jalopuu. Kettulehdoksi nimetty puistikko on pääosin säilytetty arvokkaana luontokohteena. Täytyy vielä kysyä, mitä tämä pääosin tässä tarkoittaa.

Lautakunta lausuu kaupunginhallitukselle Verkkosaaren kelluvien asuntojen lupahakemuksesta, jota puolletaan. Nykyinen rantaviiva siirtyy sen verran, että saadaan rakennettua laiturirakenteet kelluville taloille. Rantamuurirakenne on erittäin vaativa. Lausunnossa kaikenlaista huomioidaan kuten ruoppausta, betonin hyötykäyttöä.

Poikkeamishakemus Herttoniemenrannassa, Suolakivenkatu 11. Hakija rakentaa tontille kolmikerroksinen asuinkerrostalon, autokatoksen ja jäteaitauksen.

1 kommentti
  • kultainen kolmio
    11.10.2013

    ”Siilitien ja Kettutien välissä on metsikkö, joka on ympäristökeskuksen luontotietojärjestelmässä kohtalaisen arvokas. Siellä on saarnia, joka on Helsingissä harvinainen jalopuu. Kettulehdoksi nimetty puistikko on pääosin säilytetty arvokkaana luontokohteena. Täytyy vielä kysyä, mitä tämä pääosin tässä tarkoittaa.”
    Tuo tarkoittaa että kulkematon ryteikkö sijaitsee 300 metrin päässä metroaseman ovelta, keskeisellä tiivistämistä kaipaavassa kohdassa. Tuo olisi pitänyt lanata maan tasalle jo samaan aikaan kun metroasema rakennettiin.
    Toivottavasti tuo kohta ”viheralueena” korjataan pikimmiten kaavaan.