Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.9.2013

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa taas tiistaina kevyt lista.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee toimistotilojen muuttamista asuintiloiksi. Vajaakäytössä olevilla toimitiloilla on paineita muuttua asumiseen kaikkialla kaupungin alueella, koska niistä saa paljon paremman tuoton. Myös yritysten toimitilojen saatavuudesta pitää huolehtia.

Lausunto kh:lle Pitäjänmäen korttelia (Hiilloskuja 1 ja 5) koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta tehdystä muistutuksesta ja annetuista lausunnoista. Puolletaan asemakaavan hyväksymistä muistutuksesta huolimatta. Muistutus toteaa, että pimentää naapurin näkymiä ja heikentää viihtyvyyttä. Asemakaavan muutoksella Pitäjänmäen rautatieaseman läheisyyteen tulee uusi 5-6-kerroksinen toimitilarakennus.

Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20). Kerrosala ylittyy ja asemakaavan määräyksistä poiketaan.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee jätteiden keräyksen sallitun aikavälin tarkistamista. Aloite jätteiden keräyksen sallimisesta myöhemmin ja aikaisemmin. Selvityksen mukaan jätteenkeräilyn määrä tulee lisääntymään. Todetaan, että jätteenkeräyksen laajentaminen enemmän ruuhka-aikojen ulkopuolelle todennäköisesti sujuvoittaisi keräilyä ja vähentäisi ruuhkautumishaittoja. Tarkempia tutkimuksia ei ole tehty. Viraston tavoitteena on tehdä ensi vuonna ohjelma logistiikasta kaupungissa, jossa sitten tähänkin otetaan kantaa. Mielenkiintoinen datanpalanen on, että vuosina 2007 – 2012 Helsingissä on tiettävästi loukkaantunut yksi ihminen liikenneonnettomuudessa, jossa oli jäteauto osallisena.

Lausunto valtuuston toivomusponnesta, joka koskee Turunlinnantien turvallisuutta tonttien rakennusvaiheessa. Aina aika ajoin valtuusto hyväksyy ponnen, että tämän ja tämän kohteen kohdalla huolehditaan rakennusvaiheessa turvallisuudesta tai haittojen minimoimisesta. Kohtalaisen turhauttavaa. Ikään kuin viranomaiset ihan tahallaan haluaisivat turvattomuutta ja maksimaalisen määrän haittaa rakentamisaikana!

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee hidasteiden saamista Vuorenpeikontielle. Vuorenpeikontiellä on noin 600 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kadun varrella on sekä päiväkoti että koulu ja 40 km / h rajoitus. Ongelmana ovat jalkakäytävän katkonaisuus kääntöpaikalla ja pula pysäköintipaikoista. Valmisteilla on liikennesuunnitelma, joka tehdään yhdessä koulun kanssa. Liikennettä pyritään rauhoittamaan pysäköinnin sijoittelulla ja jos tämä ei ole mahdollista niin hidasteilla.

2 kommenttia
 • Frans Karkkimaa
  06.09.2013

  Hei,
  Äsken kiittelin, että olet Kivinokan puolesta, mutta nyt alkoi ahdistaa, kun luin tarkemmin, että jos päättäjät päättää rakentaa Kivinokan, niin sit rakennetaan se kokonaiseksi kaupunginosaksi..
  Se olisi aivan kamalaa! Miksi kaikki alueet rakennetaan niin täyteen, ettei puistoja, metsiä jätetä yhtään jäljelle? Jos perhana Kivinokka rakennetaan, niin pliis, ei pilata kaikkea luontoa pois!

 • Elina
  13.09.2013

  Minusta Kivinokkaa ei pidä rakentaa ollenkaan, olen itse sillä kannalla. Se ei olisi hyvä kaupunginosa, se olisi kaukana joukkoliikenteestä. Sitä paitsi se on hieno ja arvokas luontokohde!