Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.8.2013: Mellari, Kalasataman ulkotilat ja Koskelantien bussikaista

Kaupunkisuunnittelulautakunnan asioita 27.8.2013

Pöydällä on Mellunmäen ostoskeskuksen kaava. Tarkoitus on tehdä neljä kappaletta kolme – kuusikerroksisen asuinrakennusta purettavan ostoskeskuksen ympäristöön. Alimmissa kerroksissa liiketiloja ja mukana päiväkoti. Uusia asukkaita tulisi noin 250. Asukas- ja kulttuuritila Mellarille on etsitty ja löydetty korvaavia tiloja. Nyt on niiden osalta neljä vaihtoehtoa. Tärkeää olisi, ettei toiminta tulisi nykyistä oleellisesti kalliimmaksi! Vaihtoehdot ovat: 1. Mellunmäen vanhan ostoskeskuksen asemakaavassa syntyy liiketilaa, joka mahdollistaa asukastilan sijoittamisen ja Mellarin toimimisen nykyisellä alueellaan. 2. Mellunmäen keskuksen asemakaavassa on mahdollinen paikka asukastiloille ja kirjastolle asuin-, liike- ja yleisten rakennusten korttelialueella maantasokerroksessa. 3. Mellunmäen metroaseman yläkerrassa on vapaana liiketila, johon voidaan selvittää asukastilan ja kirjaston mahdollista sijoittamista. 4. Laakavuoren korttelitalon tontilla metroaseman vieressä saattaa olla tilaa, johon asukastila voi sijoittua.

Kalasataman siltojen alla – Julkisen ulkotilan suunnittelukilpailun tulokset. Tästä informoitiin jo viime viikolla lautakuntaa. Flow-niminen ehdotus voitti. Valaistuja porttimaisia rakenteita tulossa.

Pöydälle jäi viime viikolla lausunto kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston toivomusponnesta, joka koskee Laajasalon keskuksen kaava-alueen kehittämistä keskustamaisemmaksi. Osana yleiskaavatyötä Laajasalontien moottoritiemäiset osuudet muutetaan kaupunkibulevardiksi. Tosi hyvä!

Isosaari, Kuivasaari ja pikku Kuivasaari asetetaan rakennuskieltoon kaavoittamista varten. Puolustusvoimat on luopumassa saarista tulevina vuosina.

Hyväksytään poikkeamislupahakemus Lauttasaaren Kaskisaaressa, jossa yhden asunnon tontille rakennetaankin kaksi.

Pöydällä on lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Koskelantien bussikaistaa. Tämä Leo Straniuksen aloitteesen olevaa vastausta pitää yrittää saada positiivisemmaksi. Nyt vain vedotaan siihen, että katsotaan miten nykyiset järjestelyt toimivat. Ongelmana ovat autopaikat, joita alueella on liian vähän. HSL:n näkemyksen mukaan bussikaistat Koskelantiellä parantaisivat merkittävästi bussiliikenteen luotettavuutta.