Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sörnäisten tunneli naristen valtuustoon

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Sörnäistentunnelin asemakaavaa.

Tämä ei siis ole investointipäätös, vaan suunnittelun lähtökohta. Totesin kokouksessa, ettei tällä päätöksellä voi sitoutua mihinkään kustannuksiin, koska niitähän ei vielä edes tiedetä kunnolla. Nythän arvio 160 miljoonaa euroa, joka on aivan poskettoman kallis hanke. Se ei mahdu mihinkään kaupungin investointiraameihin. Henkilökohtaisesti en usko, että hanke toteutuu tällaisena.

Kalasataman keskus tulee olemaan käytännössä valmis, kun tunneli otettaisiin käyttöön. Välivaiheen liikennesuunnitelma on siis suunniteltu sille että keskus on jo käytössä. Tämä suunnitelma tulee erikseen lautakuntaan syksyllä.

Pari ongelmaa yritettiin ratkoa jo nyt lautakunnassa. Tunnelin rampit ja sen suoja-osuus tarkoittaa sitä, että kadun yli ei saa suojatietä Katri Valan puiston kohdalla pariin kortteliin. Tämä irrottaa koko Suvilahden alueen Kalliosta. Nyt tutkitaan vielä, että voisiko siihen lisätä suojatien.

Olin huolissamme siitä, että suunnitellut pyörätiet oli erotettu valkoisella merkinnällä, vaikka tämä on yksi pääväylistä ja vaatisi muunlaista erottelua. Esittelijä totesi, että tässä vaiheessa nämä ovat tilavarauksia, niistä laaditaan omat liikennesuunnitelmat. Molemmissa päissä on piilovaraus kolmitasoratkaisulle. Se on todennäköisesti lopputulema esittelijän mielestä. Tämä hyvä näin.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti lähettää Sörnäistentunnelin asemakaavan muutosehdotuksen valtuustoon.