Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Riittääkö kivijalkakaupoille asiakkaita? Tänään Sanomatalossa

Onko Helsingissä tilaa yrittää? Säilyvätkö kivijalkakaupat Helsingissä? Miten sitä voisi auttaa? Tästä keskustellaan tänään Sanomatalossa Yrittäjien tilaisuudessa.

Kaupat tarvitsevat asiakkaita. Asukkaat ovat asiakkaita. Lisäämällä asukkaita eli tiivistämällä ja rakentamalla asuntoja saadaan ostovoimaa. Jos Kehä I:n sisäpuolella olisi vaikkapa 250 000 uutta asukasta, olisi sen verran lisää ostovoimaa. Siksi pitää tiivistää, rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja, sanalla sanoen Lisää kaupunkimaista kaupunkia. Tärkeäähän olisi, että kaupunginosat olisivat viihtyisiä, joissa asuisi riittävä määrä ihmisiä siten että omat kivijalkakaupat menestyisivät.

Tärkeintä on löytää tapoja ohjata ihmisvirrat keskustan kivijalkakauppojen äärelle. Tutkimukset osoittavat, että jos jalankulkua autetaan, kasvaa liikkuminen ja sitä myöten kivijalkakauppojen myynti. Saksassa kivijalkayrittäjät ovat ensimmäisenä vaatimassa ratikkaa kauppakadulleen. Ratikka liikuttaa sopivan nopeasti, mutta myös sopivan hitaasti, koska liikkeiden ikkunat näkyvät koko ajan.

Keskustan ruuhkaisuus on yksi syy, miksi ihmiset suuntautuvat ostoksilleen mieluummin kehäteiden ostoskeskuksiin. Kauppakeskus Jumbossa on samat liikkeet kuin Aleksanterinkadulla, mutta sinne on helppo ajaa. Keskustan liikkeiden ja kivijalkakauppojen houkuttelevuus syntyy kaupunkimaisuudesta. Siksi tarvitaan viihtyisyyttä, kävelykatuja, ja sen myötä vetovoimaa. Myös sujuvaa pysäköintiä tarvitaan. Esimerkiksi ajalla tai maksuilla rajoittamalla saadaan järjestettyä järkevä huolto- ja asiakaspysäköinti.