Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 9.4. – asioita pöydälle

Itä-Pakilan siirtolapuutarha-alueasia jäi pöydälle. Siitä onkin tullut paljon palautetta. Valtuusto on linjannut, että tarvitaan uusia siirtolapuutarhapalstoja Helsinkiin. Siksi tämä on kyllä pääsääntöisesti hyvä ehdotus. Siellähän rakennetaan vanhalle Ärtin koulupuutarha-alueelle, jota ei olla enää pidetty yllä opetusviraston toimesta vuosiin. Lisäksi rakennettaisiin kaikissa kulmissa olevat vanhat käymäläalueet. Ehkä eniten mietityttää Lystinkukkulan reunaan tuleva tie, jota nyt kuitenkin on ehdotuksessa kavennettu aikaisemmista ehdotuksista. Sitä kuulemma tarvitaan, koska isot palstat jaetaan ja uusia tulee yläreunaan, joten ne tarvitsevat tien. Tien lisäksi paljon palautetta on tullut siitä, miten tosiaan isoja palstoja jaetaan kahtia. Esittelijän mukaan niiden jakaminen olisi edessä joskus 2027 jolloin nykyiset vuokrasopimukset umpeutuvat. Keskustellaan nyt vielä viikko ja katsotaan ensi viikolla tätä asiaa.

Pysäköintipolitiikasta ei tehty nyt lautakunnan linjauksia, vaan lähetettiin se lausunnoille. Esittelijä kertoi vielä miten Kansalaisraati (Demokratiapilottihanke) tulee ottamaan tähän kantaa ja että aiotaan toteuttaa kyselytutkimus pysäköintipolitiikan teemoista, johon kuka tahansa pääsee vastaamaan verkossa. Kaikki mukaan!

Kehä I:n ja Itäväylän eritasoliittymä: Kaukalo vai Ramppi. Päätettiin, että Kaukalon suunnittelua jatketaan. Hanke on siis nyt yleissuunnitelmavaiheessa. Se on kallis, mutta myös aika pitkässä kantimessa eli varamsti toteudu muutamaan kymmeneen vuoteen.

Veturitie jäi viikoksi pöydälle. Se on ihan kolossaallinen systeemi, joka maksaa ihan hirmuisesti (140 meuroa). Ode kirjoittaa siitä hyvin.