Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Asukaspysäköinnin kiemuroita

Asukaspysäköintitunnuksen hintaa on päätetty nostaa 120 euroon vuodessa. Mielestäni se on edelleen edullinen. Edellisen kerran kun hintaa vähän nostettiin, tunnuksia palautui jonkin verran. Tämä kertoo siitä, että alhainen hinta kannustaa säilyttämään autoa asukaspysäköintipaikoilla. Kertomuksia liikuu pysyvästä talvisäilytyksestä kadun varrella tai vaikkapa liikkuvasta varastosta eli pakettiautosta jossa säilytetään omia tavaroita kadun varressa. Kuitenkin asukaspysäköintipaikkoja on rajattu määrä. Niitä on kuta kuinkin 19 500. Tunnuksia on vähän enemmän eli noin 25 000. Asukaspysäköintipaikkojen pitäisikin olla aktiivisessa käytössä, jotta ihmiset pääsevät liikkumaan. Korkeampi hinta vähentäisi pidempiaikaista säilytystä. Kaupunki nettoaa asukaspysäköintitunnusten myynnistä noin 2,6 miljoonaa euroa vuodessa. Asiasta päättää ensi viikolla kaupunkisuunnittelulautakunta, vaikka asiasta itse asiasta on tehty päätös jo viime syksyn budjettineuvottelujen yhteydeydessä.

1 kommentti
  • Mikko
    07.02.2013

    Kannattaa huomioida tässä muuten se, että tuo 2,6M€ ei kata edes asukaspysäköinnistä koituvia lisäkustannuksia katujen siivoukseen.