Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lisää hallia Hakaniemeen

Hakaniemen halli on menossa remonttiin. Yrityksille on pohdittu useita eri vaihtoehtoja remontin ajaksi. Vaihtoehtoina pohdittiin muovitelttoja torille tai torin laidalla olevan HOK-Elannon talon toista kerrosta.

Voittavaksi ehdotukseksi nousi onneksi lasinen halli Kauppahallin viereen. Se on tyylikäs ratkaisu. Se on kauppahalliyrittäjien toivoma ratkaisu.

Asiasta päätetään kiinteistölautakunnassa. Jonkin verran on kiistelty siitä, että pitäisikö lasihalli vuokrata vai ostaa. Esitys on nyt, että se vuokrattaisiin. Jos lasihalli toimii ja yrittäjiä riittää sekä remontoituun vanhaan halliin että lasihalliin, siitä voisi tehdä pysyvän ratkaisun.

Ei tarvita kuin vähän mielikuvista siihen, mitä kaikkea lasihallissa voisi jatkossa olla. Remontin jälkeen Vanhan kauppahallin vetovoima tuo alueelle takuulla lisää yrittäjiä. Torin perinteikkäät kahvilateltat saattavat haluta sinne, talvella suojaisempaan paikkaan. Se voisi olla ruokatapahtumien areena.

Hakaniemen rannan suunnitelmat tuovat alueelle lisää asukkaita, joille tarjottaisiin uusia mahdollisuuksia ostoksille. Hieno Hakaniemen tori on usein vähän autio, lasihalli tuo siihen uutta elämää.

Näissä kuvissa on hieno esimerkki Kööpenhaminasta, jossa lasinen halli on tyylikäs, houkutteleva ja toimiva.

Kööpenhamina, Kauppahalli. Kuva Googlesta.

Kööpenhamina, Kauppahalli. Kuva/Photo: cykelkurt.com.