Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunki­suunnittelu­lautakunnan 24.1.2017 päätöksiä

Posted on Ei avainsanoja 0

Stansvikinkallion (Laajasalo, Kruunuvuorenranta) asemakaava ja liikennesuunnitelma päätettiin esityksen mukaisesti.

Huoneistotyyppien ja -kokojen ohjaaminen asemakaavoissa
Kokouksessa ehdotettiin, että poistetaan asuntojen keskipinta-alavaatimus (80). Tällainen keskipinta-alasäädös poistettiin aikoinaan (silloin se oli 75) tehottomana ja huonona ohjauskeinona. Sen tilalle tuli silloin säätely siitä, että pitää olla tietty määrä asuntoja, joissa on useampia huoneita. Se on minusta edelleen järkevää ja keskipinta-alamääräys on mahdollista poistaa.
Lisäksi lisättiin, että alueellisesti voi tehdä erilaisia ratkaisuja alueen nykyisten asuntojen koon mukaan. On alueita, joilla on paljon perheasuntoja ja sitten niitä, joilla ei ole lähestulkoon ollenkaan. On myös huomioitava, että nämä määräykset koskevat vain tuotantoa muualla kuin Helsingin kaupungin omistamalla maalla eli vain pientä osaa Helsingin asuntotuotannosta.

Hämeentie 153:n tarkistettu asemakaavaehdotus. Päätettiin esityksen mukaisesti.

Poikkeamishakemus (Meilahti, Johannesbergintie 4) sekä poikkeamishakemuksia Pitäjänmäki, Pitäjänmäentie 33, Kallahti, Riveliniemenpolku 1, Kallahti, Heposaarentie 3 ja 4, Kallahti, Kallvikinniementie 23, Käpylä, Marjatantie 27. Päätetiin esitetyn mukaisesti.