Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vihreä pormestari Helsinkiin

Posted on Ei avainsanoja 0

Kuntavaalien voittaja on etulyöntiasemassa, kun valtuusto valitsee kesällä Helsingille uuden pormestarin. Saamme vihdoin haudata aikansa eläneen kaupunginjohtajajärjestelmän, jossa heidät on valittu poliittisin perustein mutta ovat kuitenkin virkamiehiä. Nyt asia selkeytyy: pormestari ja apulaispormestarit valitaan valtuustosta, valtuustokaudeksi. Heillä on poliittista vastuuta kaupungin strategian toteuttamisesta ja johtamisesta.

Vihreiden yleiskokous päättää Vihreiden pormestariehdokkaan. Kisassa on nyt kaksi hyvää ehdokasta, molemmat nykyiset apulaiskaupunginjohtajat. Pekka Sauri on kokenut, 14 vuotta apulaiskaupunginjohtajana toiminut konkari, joka hallitsee yhteydenpidon kaupunkilaisten kanssa ja kansainväliset yhteydet. Anni Sinnemäki on osoittanut saavansa tuloksia aikaan apulaiskaupunginjohtajana, hän vei maaliin mm. neuvottelut valtion kanssa Raide-Jokerin rahoituksesta. Olen myös aina arvostanut hänen tapaansa tehdä yhteistyötä eri poliittisten ryhmien kanssa. Hän on myös toiminut ministerinä sekä puolueen puheenjohtajana. Siksi aion kannattaa itse häntä Helsingin pormestariksi.

Olen iloinen, että paikasta on kiinnostunut useampi näinkin ansioitunut vihreä. Se kertoo siitä, että Vihreissä on imua. Toivon, että molemmat asettuvat myös vaaleissa ehdolle ja auttavat osaltaan tekemään vihreistä kaupungin suurimman puolueen.

1 kommentti
  • Joku Toinen
    09.01.2017

    Siitä tulee paljon ilonaihetta, jos Suomen urbanisoituneimpaan kolkkaan saadaan Vihreä pormestari.

    Onnea yritykselle!