Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.8.2016: kansallinen kaupunkipuisto

Mathilda Wreden kujan (Hermanni) suojeltu puutalokokonaisuus vankila-alueen vieressä muutetaan vankilasta erillisiksi asuintaloiksi. Ne omistaa Senaatti-kiinteistöt ja osin yksityinen.

Toimisto- ja liiketilojen auto- ja pyöräpaikkojen laskentaohjeet. Nykyiseen verrattuna jousto lisääntyy. Ohjetta enemmän voidaan rakentaa, jos ehdot esimerkiksi jalankulun ja pyöräilyn edistämisestä toteutuvat. Minimiä on väljennetty siten että vaikkapa lähiöissä ei pidä rakentaa niin paljon autopaikkoja kuin nykytilanteessa. Polkupyörien pysäköintipaikkamääräykset ovat kuitenkin edelleen minimivaatimuksia.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee kansallisen kaupunkipuiston perustamista Helsinkiin. Tärkeä aloite ja tärkeä asia. Vastaus valitettavasti vähän nihkeilee eli ei kannata sen perustamista. Perustelut ontuvat: on muka vaikea rajata viheralueita ja valtaa ei haluta antaa ministeriölle. Tavallaan siitähän juuri kansallisessa kaupunkipuistossa on kyse: rajataan alue ja pidetään se sellaisena. Tosin aloitteen edetessä on paljon keskusteltavaa vielä esimerkiksi siitä, mitä puisto sisältäisi. Mutta tätä vastausta yli puolen valtuuston allekirjoittamaan aloitteeseen en ole valmis hyväksymään.

Koko lista täällä.