Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.2.2016 raportti

Kokous meni näin:

Jätkäsaaren Bunkkerin ja naapurikortteiden asemakaava ja liikennesuunnitelma. Bunkkeriin tulee uimahalli ja liikuntatiloja. Kaksi kerrosta puretaan ja keskeltä kaikki kerrokset paitsi ensimmäinen. Liikunta tulee kolmeen ensimmäiseen kerrokseen ja viidennestä eteenpäin tulee asuntoja, enintään kymmenen kerrosta. Uusia asukkaita saadaan mahtumaan 500. Alueelle tulee uusi Bunkkerinkuja. Asuntojen myötä Bunkkeri nousee kovin korkealle ja läheisiä taloja huolestuttaa se, miten se varjostaa niitä sekä tulevaa koulua naapuritontilla. Näimme sitä varten kokouksessa varjostuksen simulaation. Erityisesti vieressä on Hitas-talo, joka varjostuu kyllä. Vaikea kysymys, mutta laitettiin nyt eteenpäin kaupunginhallituksen ja valtuuston keskusteltavaksi.

(Tätä asiaa ei käsitelty, koska esittelijä otti asian pois esityslistalta.) Kauppatorin ja Lyypekinlaiturin pysäköintisuunnitelma. Kauppatorilta poistuu 120 kpl päiväsaikaan sekä noin 200 kpl torikauppa-ajan ulkopuolella käytössä olevaa pysäköintipaikkaa. Tämä asia vedettiin siis esittelijän toimesta pois esityslistalta. Siksi siitä ei käyty ollenkaan keskustelua. Kaksi huolenaihetta on: miten käy perinteisten perjantaisten jenkkiautokokoontumisten ja voisiko suomenlinnalaisten pysäköinnin järjestää jotenkin järkevästi tässä yhteydessä. Tähän asiaan siis palataan tulevaisuudessa, kun Kauppatorin kokonaissuunnitelma tulee käsittelyyn.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden inventoinnista. Helsingin alueelle sijoittuu kaksi valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta: Suomenlinna ja Vantaanjokilaakso. Esityksen mukaan päätettiin tämä.

Rakennuskiellon asettaminen Pohjois-Pasilaan kaavamuutosprosessin takia, alueella on mm. Postin pääkonttori. Meni näin.

Lausunto kaupunginhallitukselle kuntalaisaloitteesta, jossa esitetään Humalistonkadun länsiosan muuttamista Toivo Kärjen kaduksi. Ei puolleta, koska nimien muuttelu aiheuttaa sekaannusta. Toivo Kärki on talletettu nimipankkiin mahdollista tulevaa tarvetta varten. Päätettin esityksen mukaisesti.

Lausunto kaupunginhallitukselle toivomusponnesta, joka koskee HSL:n lipunhintojen korotuksia ja Raide-Jokerin kiirehtimistä. Korotuksia ei pidetä hyvänä asiana ja muutenkin pitäisi nyt määritellä miten subventioaste jatkossa määritellään. Raide-jokerin tarvitsemat muutokset luvataan ja alkuvuodesta lautakuntaan. Esityksen mukainen päätös.