Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.1.2016 päätettyjä asioita

Hernesaareen ehdotetaan uutta vesiurheilukeskusta ja vierasvenesatamaa. Asia jäi pöydälle viikoksi. Purjevenesatamassa on 770 paikkaa ja se maksaisi maksimissaan yli 70 miljoonaa euroa täyttöineen. Se tuntuu hieman ylimitoitetulta.

Meilahden huvila-alueen muutokset. Tämä koskee siis aluetta, joka on Paciuksenkadun ja meren väliin jäävällä alueella. Baanasta tehdään vielä erillinen selvitys, liikennesuunnitelma tuodaan erillisenä lautakuntaan, Paciuksenkadun asuin- ja toimitilarakentamista selvitetään erikseen. Samoin liito-oravat selvitetään vielä. Tämä asia jäi viikoksi pöydälle.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee puistokaistaleen väliaikaista käyttöönottoa lauttasaarelaisten koululaisten välituntitoimintaan. Nyt kyseessä oleva kolmionmallinen puistoalue sijaitsee Myllykalliontiellä Lauttasaaren ala-asteen ja Lahnaruohontien asuinkorttelien välissä. Lautakunnan mielestä se on hyvä ottaa välituntitoimintaan. Näin päätettiin.

Poikkeamishakemus Ullanlinnassa jäi viime viikolla pöydälle. Esittelijä ehdottaa, että hylätään hakemus rakentaa hissit suojeltuihin porrashuoneisiin. Kokoomus teki tähän vastaesityksen: ”Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää hyväksyä Asunto Oy Koivun poikkeamishakemuksen, joka koskee asemakaavan nro 12085 suojelumääräyksestä poikkeamista. Hakemus koskee hissien rakentamista suojellun rakennuksen porrashuoneisiin.” Äänestyksessä hissien rakentaminen voitti äänin 8 – 1 tyhjä.

Pidennetään rakennuskieltoa Länsi-Käpylässä, jotta kaavoitusprosessin aikana voitaisiin turvata suojeluarvojen säilyminen. Samoin Olympiakylässä kaavoituksen keskeneräisyyden vuoksi. Esityksen mukaan.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee uuden mopohallin avaamista Itä-Helsinkiin. Ei ole esteitä mopohallille nykyisessä laajuudessa tai aloitteen ehdottamassa paikassa. Esityksen mukaan.