Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lauttasaareen kouluahdinkoon pieni helpotus!

Iloitsin Helsingin vihreiden blogissa (12.1.2016) siitä, että Lauttasaaressa saadaan koululle vähän lisätiloja vuokrattua.

Lauttasaaressa lasten määrä kasvaa, uusia taloja rakennetaan koko ajan. Tällä hetkellä opetusvirasto arvioi, että kouluihin tarvitaan lisätiloja noin 350 oppilaalle ainakin kahdeksaksi vuodeksi. Lisäksi tarvitaan tiloja väistötiloiksi, kun Drumsö Lågstadien ja Lauttasaaren ala-asteen peruskorjaus alkavat.

Pientä helpotusta ongelmaan saatiin eilen, kun kaupunginhallitus päätti vuokrata ns. Hedengrenin talosta lisätilaa vieressä sijaitsevalle koululle. Jo oli aikakin, voisi sanoa. Lauttasaaren ala-aste on Helsingin suurin alakoulu. Lauttasaaren suuren lapsimäärän vuoksi koulun pihalle on jo aiemmin rakennettu neljä lisärakennusta, viipalekoulua, joissa on 250 oppilasta. Suuressa koulussa ruokailu-, liikunta-, ja ulkoilutilat jäävät auttamattomasti liian pieniksi. Pihalla leikkiminen ja välituntien valvonta on vaikeaa. Ahtaassa koulussa myös melutaso nousee ja infektioaikana sairaudet kiertävät liian tehokkaasti.

Tilat saadaan käyttöön Hedengrenin talon kolmannesta kerroksesta 1.8.2016 alkaen eli heti ensi syksystä. Vuokrasopimus tehdään pitkäksi ajaksi eli kesään 2024 asti. Siihen mennessä Lauttasaareen onkin rakennettava yksi uusi koulurakennus. Mieluiten Vattuniemeen nousevalle koululle etsitään ilmeisesti edelleen tonttia. Mikä parasta, syksyn budjettineuvotteluissa päätettiin myös aikaistaa tämän uuden koulun rakentamista Lauttasaareen. On kiitettävää, että lisätilojen vuokraamisessa edettiin ripeästi.