Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Matkalla Pariisiin: mitä odotan kokoukselta?

Muutaman viikon päästä maailma kokoontuu Pariisiin päättämään maapallon tulevaisuudesta. Pystymmekö rajoittamaan ilmaston lämpenemisen kriittiseen kahteen asteeseen vai teemmekö sen vasta sitten kun on liian myöhäistä? Parempi olisi toimia ajoissa, siksi odotukset ovat korkealla.

Osallistun Pariisin ilmastokokoukseen työni puolesta, Akavasta, suomalaisen palkansaajakeskusjärjestöjen edustajana, osana Suomen hallituksen delegaatiota.

Kansainvälinen ammattiyhdistysliike on ollut erittäin aktiivinen ilmastoneuvottelujen suhteen. Työpaikkojen syntymisen, muuttumisen ja häviämisen takia kansainvälinen ammattiyhdistysliike on edistänyt ilmastoneuvotteluissa kolmea tärkeää asiaa. Oikeudenmukaista siirtymää, jolla autetaan rakennemuutoksen kanssa kamppailevia aloja ja työntekijöitä. Lisäksi edistämme kunnon työtä kaikille sekä kansalaisjärjestöjen ja ammattiyhdistysliikkeen osallistumisoikeutta ilmastoneuvotteluihin.

Akava oli myös mukana suomalaisten järjestöjen ilmastojulistuksessa, jossa vaadittiin oikeudenmukaista ja reilua sopimusta.

Näistä asioista ja odotuksistamme Pariisin suhteen voit lukea mm. seuraavista aikaisemmista kirjoituksistani. Raportoin kokouksesta suoraan Akavan Tuumaamo-blogin kautta.

Ilmasto.org -blogissa palkansaajien vaatimuksista.

Akavan Tuumaamossa:
Euroopan parlamentin ilmastovaatimuksista.
Järjestöjen ilmastojulistuksesta.
Odotukset syksyn ilmastoneuvotteluihin.
Sitran raportista: ilmastoetua monistamalla?