Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.9.2015: Lasipalatsin aukion alle museo etenee

Lasipalatsin alle rakennettavan Amos Andersonin taidemuseon suunnitelma. Tämä on minusta edelleen hieno asia. Uusi hieno taidemuseo keskeiselle paikalle, kuitenkin vanhat rakennukset huomioiden. Kun esitys on ollut nähtävillä, siihen tuli kirjeitä ja muistutuksia ravintoloiden terassien toimintamahdollisuuksista. Ne ovatkin tärkeä osa aukiota, joten esitystä on täydennetty tältä osin, mutta yksityiskohtaisempaan mennään sitten rakennussuunnitelmassa.
Kun esitys viimeksi lähti meidän lautakunnasta, halusimme, että jatkosuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomioita aukion ja tilojen esteettömyyteen. Tähän huoleen en kuitenkaan näe nyt vastausta esityslistalta.
Lasipalatsin aukio

Lähiöprojektin toimintakertomus vuodelle 2014. Projekti toimi mm. Malmilla ja Jakomäessä, Meri-Rastilassa, Kontulassa ja Kannelmäessä, Pajamäessä sekä Myllypurossa ja Kivikossa. Varmasti oikein hyviä toimintoja!

Rastilanraitti muutetaan pihakaduksi. Se hillitsee autoliikennettä, mutta mahdollistaa asiakaspysäköinnin yrityksiin. Katu on tärkeä yhteys mm. pyörille Rastilan metroasemalta pohjoiseen.

Lauttasaarentie 25 tarkistettu esitys. Nykyiselle huoltamotontille tulee 4–6 kerroksisen asuinkerrostalo sekä metron liityntäliikenteen bussien kääntöpaikka. Tästä on ollut vähän huolta, että miten ihmeessä siitä saadaan turvallinen. Metron rakennustyötunneli tulee myös toimimaan väestösuojana ja Lauttasaaren liikekeskuksen pysäköintilaitoksen ajotunnelina. Aikamoinen liikenne siis kerrostalon alakerroksessa. Muistutuksissa huomioidaan juuri tätä, mutta myös se, että tämän alueen tulee ehdottomasti olla esteetön. Suuria muutoksia ehdotukseen ei kuitenkaan olla tehty.

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee Kulosaaren metroaseman liityntäpysäköintialueen laajentamista. Tällä hetkellä Kulosaaren liityntäpysäköinnissä on 140 autopaikkaa. Aluetta laajennettiin 2011 entisen huoltoaseman tontille. Uusia paikkoja ei voida luvata, mutta Kulosaaren puistokadulle suunnitellun pyöräkadun yhteydessä myös kadunvarsipysäköinnin lisääminen on mahdollista.

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee kaupungin omistuksessa olevien vanhojen rakennusten kulttuuriperintöstrategian laatimista. Näin pitäisi lautakunnan mielestä tehdä hallintokuntien yhteistyönä kaupungin omistuksessa olevan rakennetun kulttuuriperinnön tulevaisuusstrategia.

Poikkeamislupahakemuksia Taka-Töölössä, Meilahdessa ja Punavuoressa.