Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.4.2015: Lauttasaaren asukaspysäköinti ja Lasipalatsin aukion museo

Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsiin ja sen alle. Aukiosta tulee autoton, oleskelu, museon näyttelytila ja tapahtumatila. Kysyin erityisesti esteettömyydestä, joka on huolettanut palautteissa. Tarkoitus on että aukiosta tulee siten tasainen, että kivijalkakauppoihin pääsee hyvin. Museoon palvelee hissit, joilla sinne pääsee liikkumaan. Kaupunkikuvaneuvottelukunnassa erityistä huolta herätti aukion kumpujen muoto ja rajaus eli miten kummut saadaan jatkossa käyttökelpoiseksi ja esteettömiksi. Siksi tein ehdotuksen, että lautakunta kehottaa jatkosuunnittelussa kiinnittämään erityistä huomioita aukion ja tilojen esteettömyyteen. Tämä hyväksyttiin lautakunnassa yksimielisesti.

Lauttasaaren asukas- ja yrityspysäköintijärjestelyt päätettiin esityksen mukaan. Tämä on hyvä päätös! Asukapysäköintitunnukset ovat mahdollisuus päästä eroon saaren kaduilla pysäköitävistä rekoista, rekkojen perävaunuista ja selvästi pitkäaikaissäilytyksessä olevista pakettiautoista. Kaikki asukkaat ja yritykset saavat lunastaa tunnuksen käyttöönsä.

Munkkiniemen asukas- ja yrityspysäköintijärjestelyt päätettiin samoin näin.

Lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee Kannelmäen Klaneettitien pysäkin palauttamista. HSL:n esittämä uusi pysäkki sijaitsee liikenneturvallisuuden kannalta ongelmallisessa kohdassa, koska sen vieressä on pysäköintialueen liittymä. Bussit huonontaisivat näkymiä. Lisäksi tarvittaisiin uusi suojatie.