Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.3.2015 päätti näin

Kuusisaaren Saudi-Arabian lähetystö päätettiin suunnitelman laajentamisesta.

Verkkosaaren pohjoisosa Kalasatamassa päätettiin rakentaa.

Karhusaareen laadittava kaavarunko jäi pöydälle pyynnöstäni viikoksi. ELY-keskuksen lausunnossa on pari asiaa, jota vielä pitää selvitellä. Ongelma koko Östersundomissa on myös raideliikenteen ja asutuksen rakentumisen vaiheistaminen. Mutta näitäkin suuremmat huolet ovat luonnonsuojeluhuolet, Mustavuoren lehto ja Naturan suoja-alueet. Tässähän on se ongelma, että laadittavana oleva Östersundomin yleiskaava koettelee Naturalainsäädäntöä, joten mitäänhän ei pitäisi rakentaa sellaisille paikoille, joissa on epäselvää, kestääkö tuleva Östersundomin yleiskaava Naturatarkastelun. Joka tapauksessa, niiden asemakaavojen yhteydessä, joissa on silta, pitää tehdä Natura-arvio. Kysyin tällaisen kaavarunkoajattelun vaiheistamisesta. Tämän perusteella voidaan laatia ”pienimuotoisesti” asemakaavoja. Käytännössä rajoitteena on nyt vesihuolto, joka saarella nykyisellään riittää 900 asukkaalle. Sen jälkeen pitää rakentaa uutta vesihuoltoa. Rantatontteja jaettaessa osa rannan puoleisista tonteista on tulvariskialueella. Ne tontit, jotka halutaan sitten rakentaa, niiden maanpintaa joudutaan sitten nostamaan. Yksi ongelma on se, että rantaviivasta nyt 54 % on julkisessa käytössä, tämähän ei ole Helsingin rantarakentamisen periaatteiden mukaista. Tämäkin on saatu kasaan vapaaehtoisin voimin. Maanomistajilla on ollut suuri huoli rantaviivan avaamisesta, koska saarta omistaa paljon yksityisiä.

Uusi suojatie Manskulle, Stokkan kohdille eli Kolmensepänaukion suojatiesuunnitelma Forumin kohdalla jäi pöydälle viikoksi.

Pyöräliikenteen uutta opastusjärjestelmää kokeillaan Kehä I:n varren pyörätie Kannelmäen ja Itä-Pakilan välisellä osuudella sekä Kampissa mm. Arkadian- ja Runeberginkadut keväällä 2015. Sitten kerätään mm. käyttäjäpalautetta.

Lausunto kaupunginhallitukselle asukastaloista. Jäi viikoksi pöydälle.

Kaivopuistossa nimetään puisto Armi Ratian puistoksi, se sijaitsee Ehrenströmintien ja Myllytie 2–6:n tonttien välissä. Näin päätettiin.