Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.12.2014: yleiskaavaan halutaan näkemyksiä

Käsillä on vuoden viimeinen kokous.

Yleiskaavaluonnos on nyt tarkoitus asettaa näytteille ja lausunnoille. Minulle tärkeää on, etten tässä vaiheessa sitoudu millään tavalla yksittäisiin asioihin kaavassa, vaan haluan aidosti kuulla mitä mieltä eri osista ollaan. Erityisesti luontoalueita koskevia kaavamerkintöjä on tällä hetkellä liian vähän. Luonnonsuojelua koskeva merkintä olisi syytä ottaa vielä karttaan mukaan. Nythän yhdellä vihreällä värillä on merkitty sekä luonto-, metsä-, puistoalueet kuin kulttuurille ja urheilulle varatut alueet. Toisekseen siellä on muutamia ongelmakohtia luonnon kannalta, josta ehkä räikeimpinä Meri-Rastilan metsän nakertaminen ja Mustavuori. Mutta yleiskaavan peruslähtökohdat ovat kannatettavat. Toivottavasti ehdotukseen saadaan runsaasti lausuntoja ja näkemyksiä kaupunkilaisilta.

Herttoniemen yritysalueen Puusepänkadun korttelit jäivät viime viikolla pöydälle. Paikalle sallitaan asuinrakentamista yritysalueen reunalle. Tämä jäi pöydälle, koska ehdotettu rajaus tekee kumman mutkan ja muutokseen mahtuisi enemmänkin taloja mukaan.

Mellunmäen Saariseläntien ja Pyhätunturintien alue jäi pyynnöstäni viime viikolla pöydälle. Olen selvittelemässä vähän, etteivät Vantaan rajalla olevat luontoalueet vaarannu tämän ehdotuksen myötä.

Atlantinkaari Jätkäsaaressa saisi 2500 uutta asukasta. Jännittävää, korkeuseroiltaan suurta rakentamista, jossa rakennusten korkeudet voivat vaihdella 3-13-kerroksisina. Hyväntoivonpuistosta pitäisi tehdä tärkeä kaupunginosapuisto, siellä kulkee myös pyöräilyn baanareitti. Atlantinkatukin on osa pyöräilyn pääreittiverkkoa, joten siihen tulee yksisuuntaiset, jalankulusta erotetut pyörätiet.

Atlantinkaaren havainenkuva

atlantinkaari