Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 2.12.2014 Koirasaari ja Keski-Pasila

Kaupunkisuunnittelulautakunta 2.12.2014

Ilta alkaa yleiskaavalla, joka jäi viime viikolla pöydälle. Asian on tarkoitus jäädä vieläkin pöydälle, mutta taas on mahdollisuus kysellä ja keskustella.

Hämeentie 153:n asemakaava. Toimitilarakennus puretaan ja tilalle tulee kolme 6–8-kerroksista asuinrakennusta ja katutasoon liiketilaa. Samalla Hämeentien ja Kaanaankadun liittymä muutetaan kiertoliittymästä tavalliseksi T-liittymäksi.

Pohjoinen Hesperiankatu 15 asemakaavan muutos. Vanhan suojeluskuntien taloa muutetaan asumiseen ja muuten talo pysyy liiketiloina. Rakennus tontilla suojellaan.

Kruunuvuorenrannan Koirasaaret. Tänne ehdotetaan asuinaluetta eli kerros- ja pientaloja sekä pienvenesatamaa meritäyttöjen avulla. Lisäksi tehdään uusi täyttösaari Koirasaaren itäpuolelle. Lähes kaikista asunnoista on merinäköala tai näkymä kanavaan. Koirasaaren länsirannalle tulisi Koirasaarenpuisto. Liikennesuunnitelmassa alueelle tulee bussi- ja raitiotiet. Jalankulku ja pyöräily mukana, mm. rantareitti on olemassa. Pysäköinti kannen alla.

Mellunkylän Tankovainiossa on ollut pientalokortteleita, joita ei olla rakennettu ja nyt ne muutetaan kerrostaloasumiseen. Koska maaperä on savea, on selvinnyt että perustamiskustannukset nousevat niin suuriksi ettei pientalojen rakentaminen tulisi kannattavaksi. Rakennusoikeuden kasvattaminen kasvattaa tuottoja. Ehdotuksessa Tankovainion puisto kapenee. Taloista tulisi nelikerroksisia.

Keski-Pasilan Ratapihakorttelit eli Pasilan sillan pohjoispuolen purettu alaratapiha. Ajatuksissa on tiivis alue, 3000 asukkaalle ja 1000 työntekijän toimitilat, päiväkoti ja koulu. Asemakaavaehdotus tulisi lautakuntaan syksyllä.

Winbergin sataman (Karhusaarentie 34) asemakaavan muutos. Winbergin sataman toiminta on viime vuosina laajentunut. Nyt tulee uusia veneiden talvisäilytyspaikkoja ja laituripaikkoja. Mukana myös satamatoimintaan liittyviä uusia liike- ja asuintiloja.

rakennuskiellon jatkaminen Laajasalon Repossaaressa. päärakennus on nykyisen käsityksen mukaan rakennussuojelukohde. Pitää selvittää myös sivurakennusten arvo ja suojelutarve.

Poikkeamishakemuksia Sörnäinen, Arcturuksenkatu 29, 31, 33, 35 ja 37. Halutaan rakentaa viisi toisiinsa kytkettyä pientaloa, joissa mm. enemmän kerroksia ja korkeampi räystäskorko.