Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Paloheinä palautui, tutkitaan matalampia taloja

Kaupunkisuunnittelulautakunta 6.5.2014

Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet palautuivat valmisteluun. Lautakunnassa tehtiin ehdotus siitä, että tulevat esteettömät kerrostalot olisivat kaksikerroksisia. Ode ehdotti, että tutkitaan vielä rinnalle vaihtoehto, että onko mahdollista toteuttaa suunniteltu kerrosalamäärä korkeintaan kaksikerroksisilla taloilla. Tätä pystyin kannattamaan koska on hyvä tutkia, koska päätökseen otettiin mukaan, että sama kerrosala pitää toteuttaa. Näin asuntoja tulisi yhtä paljon. Nyt lautakuntaa varten siis tutkitaan kaksi vaihtoehtoja siitä, mitä tarkoittaisi, jos uudet talot olisivat vain kaksikerroksisia. Se saattaa tarkoittaa sitä, että uusia taloja pitää rakentaa enemmän. Oden ehdotuksesta äänestettiin ja vain vasemmistoliitto vastusti sitä.

Yhteiskäyttöautoyrityksiä koskeva pysäköintitunnusjärjestelmä ja kantakaupungin yhteiskäyttöautojen pysäköintipaikkojen käyttö. Asiahan palautettiin kaupunginhallituksesta takaisin lautakuntaan viikko sitten. Nyt lautakunnalle ehdotettiin, että edellistä päätöstä muutetaan siten, että nykyiset yhteiskäyttöautojen pysäköintipaikat osoitetaan kaikkien yhteiskäyttöautoyritysten käyttöön. Ja että niiden käyttämä tunnus olisi asukaspysäköintitunnuksen hintainen. Tällä kannalla olin viimeksikin, kun asiaa käsiteltiin lautakunnassa. Toinen ehdotushan on ollut, että hinta olisi yrityspysäköintitunnuksen mukainen. Yrityspysäköintitunnus on kolminkertainen hinnaltaan. Asia jäi pöydälle vielä viikoksi.

Haagan Kivihaantie 1 ja 6 tonttien asemakaavan muutos. Esitystä ei olla muutettu muistutusten tultua. Asuinkerrostalotonteille tulee uusia rakennuksia ja ullakkoasuntoja. Lisäksi suojellaan Kivihaantie 6 asuinrakennus. Esityksen mukaan.