Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Autottomuus etenee hitaasti, mutta varmasti!

Posted on Ei avainsanoja 0

Hirvittävää turhautumista on saanut kokea taistelussa autopuolueita vastaan tässä kaupungissa. Kiistatta autottomampi keskusta tai alue on viihtyisämpi, saasteettomampi ja hiljaisempi. Sanalla sanoen rauhallisempi.

Maanantaina kaupunginhallituksessa tehtiin kaksi historiallista päätöstä. ATT eli kaupungin oma rakennuttajataho sai luvan rakentaa kaupungin ensimmäisen autottoman korttelin. Se tulee Kalasatamaan. Korttelissa on sekä vuokratalo että omistusasuntotalo. Autoton kortteli on vihreiden pitkäaikainen tavoite, haave ja toive. Pieneltä tuntuva päätös on toivottavasti askel, joka muuttuu vielä juoksuksi.

Toinen, yhtä tärkeä päätös tehtiin kaupungin kiinteistöyhtiöiden täydennysrakentamisesta. Kaupunginhallituksen mielestä hyvien liikenneyhteyksien varrelle ei tarvita täydennysrakentamiskohteissa niin paljon autopaikkoja.

Tosiasia on, että autopaikat ovat kalliita. Ne nostavat asuntojen hintaa kaupungissa. Vielä kun meillä on tämä älytön systeemi, että jokainen joutuu asuntonsa hinnassa maksamaan autopaikoista eikä kuluja suinkaan ole jyvitetty niille, jotka autopaikkoja tarvitsevat. Hyvien liikenneyhteyksien varrella niitä nyt ei vain tarvita.

]]>