Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Parempaan työn ja perheen yhdistämiseen?

Posted on Ei avainsanoja 0

Mainio Naiset, miehet ja talous -kirja on ilmestynyt!  Kirja käsittelee laajasti erilaisia aiheseen liittyvää tutkimusta taloustieteen eri aloilta. Olen mukana artikkelilla, joka käsittelee työn ja perheen ja muun elämän yhdistämisen haasteita.

Kirja esittelee myös ajankohtaista tutkimustietoa suomalaisesta työ- ja perhe-elämästä.  Siinä pohditaan muun muassa yksilön päätöksentekoa, perhettä, ajankäyttöä, työmarkkinoita, kehityskysymyksiä ja tasa-arvoa.

Itseäni risoo eniten, jos ihminen paloitellaan työminään ja yksityisminään. Työkaverit tai pomo eivät haluakaan nähdä kokonaisuutta, joka näistä muodostuu.

Kaikki asiat eivät kuulukaan töihin. Työpaikka on työtä varten, ei ihmissuhteiden vatvontaa tai draamateatteria varten. Mutta jos oikealla tavalla huomioidaan asiantuntijatyötä tekevän ihmisen elämän kokonaisuus, voi hän työssään paremmin, jaksaa ja on tuottavampi.
Onnistunut työn ja muun elämän yhdistäminen tukee työssä jaksamista. Hyvät asiat työssä heijastuvat kotielämään ja kotona koetut iloiset hetket auttavat tekemään työn hyvin. Tämä heijastus näkyy myös ikävissä asioissa. Jos töissä potkitaan henkisesti päähän, näkyy se kotona mielialassa. Ja päinvastoin.
Perinteiset keinot auttavat yhdistämään työtä ja muuta elämää joustavammin: joustavat työaikajärjestelyt, ihmisen huomioiminen kokonaisuutena työpaikalla johtamisessa ja mahdollisuus vaikuttaa oman työn sisältöön ja järjestelyihin.
Laajempana asiana hyvää arjen ajan hallintaan liittyy kaupunkisuunnittelu: kaavoitus, lähipalvelut, toimivat joukkoliikenneyhteydet ja hyvä yhteiskunnan tukiverkko.
 

]]>