Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vipinää valtuustossa

Posted on Ei avainsanoja 0

Maankäytön ja asumisen ohjelman ryhmäpuheessa puhuin vihreiden tavoitteista ohjelmaa tehtäessä. Aika hyvin tavoitteet saavutettiin: lisää vuokra-asumista, hitasasumista, 100 opiskelija-asuntoa vuodessa, pyöräpaikkoja, energiatehokasta rakentamista ja muita täällä blogissa aikaisemmin mainittuja tavoitteita.

Valtuustossa äänestettiin energiaohjelman ponsista ja läpi meni ponsi ruuhkamaksujen selvittämisestä. Demarit ovat onneksi tulleet asiassa vihreiden hyvälle linjalle. Sittenhän se tarkoittaa sitä, että ruuhkamaksut tullaan perustamaan, kunhan valtio sen sallii. Malleja on monia, olen Ville Ylikahrin linjoilla tässä asiassa. Tullimuuria ei tarvita, vaan pitäisi selvittää järkevää mallia, jossa Helsingissä olisi erilaisia vyöhykkeitä. Myös liityntäpysäköinnistä on huolehdittava.

Kaksi omaa ponttani meni myös läpi. Ehdotin, että selvitetään keinoja, joilla kerrostaloasujilla on mahdollista seurata omaa sähkön- ja vedenkulutustaan. Jos tietää paljon kuluttaa, on myös mahdollista säästää – niin energiaa kuin rahaakin.

Lisäksi vasemmistoliitto teki energiaohjelman äänestyksissä muille källin. He ehdottivat vastaesityksenä, että lisättäisiin lause joka kieltää ydinvoiman Helsingissä. Koska saimme sen verran hyviä vihreitä tavoitteita ohjelmaan, en äänestänyt vastaesityksen puolesta. Koska samalla olisimme menettäneet mm. kirjauksen, että uusituvien tavoite on 20 % energiantuotannosta. Vastustan, kuten koko vihreä ryhmä, ydinvoimaa niin Helsingissä kuin koko maailmassakin. Koska se ei ole päästötöntä energiaa.

Kuva Kartanonkoskelta:

]]>