Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Energiatehokkuutta Helsinkiin

Posted on Ei avainsanoja 0

 Rakennusten energiankäytön tehostaminen on merkittävä tapa vähentää Helsingin kaupungin energiankulutusta. Valtuusto keskusteli Helsingin energiapoliittisesta selonteosta pitkään ja hartaasti. Jatkossa kaikessa tonttien luovutuksissa ja vuokrauksissa pitäisi vaatia energiatehokkuutta ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöä, esimerkiksi kaukolämpöverkkoon liittymistä ja lämpöpumppujen hyödyntämistä.

 

Energiatehokkuuden pitäisi olla jatkossa tontinluovutuskilpailujen yksi laatukriteeri. Näin saisimme varmasti kannustettua rakentajia käyttämään tehokkaampia ratkaisuja. Esimerkiksi suora sähkölämmitys pitäisi kaupungissa kieltää.

 

Nämä teot ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on jatkossa energian säästäminen. Pienetkin teot merkitsevät: jos vaihdat kotonasi olevat viisi 60 watin hehkulamppua 11 watin energiasäästölampuiksi, olet vähentänyt vuoden hiilidioksidipäästöjä 35 kilolla.

 

Helsingissä kerrostaloasukkailla pitäisi olla nykyistä paremmat mahdollisuudet tarkkailla omaa vedenkulutustaan ja sähkönkulutustaan. Tämä on heidän oikeutensa kuluttajina. Kerrostaloasukkien pitäisikin voida mitata lämmönkulutuksensa ja vedenkulutuksensa asuntokohtaisesti.

]]>