Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kahden ministerin taival?

Posted on Ei avainsanoja 0

Hallitusneuvottelut ovat tulleet päätökseensä ja näyttäisi siltä, että hallitukseen mennään. Virallisia päätöksiä aiheesta tekee huomenna vielä puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous. Näyttäisi siltä kuin hallituksen ohjelma ei olisi huonoin mahdollinen: luvassa on parannuksia juuri heikoimmassa asemassa olevien sosiaaliturvaan (pienimmät eläkkeet, vanhempainrahat, isyysvapaat) ja ekologinen verouudistus (enemmän veroja saastuttajille ja vähemmän veroja työntekijöille).

Vihreille olisi tämän paketin mukaan tulossa oikeusministerin salkku ja työministerin salkku. Oikeusministeri lienee itseoikeutetusti Tuija Brax, mahtava valtuutettu, kansanedustaja ja oikeustieteilijä. Työministerin salkkua hoitanee puolueen puheenjohtaja, Tarja Cronberg, Pohjois-Karjalan lahja maailmalle.

Työministerin salkku onkin sopiva, sillä siellä työnsarkaa riittää. Tärkeää on, jos politiikkaohjelmiin tulee työelämän kehittämisen ohjelma, jolla päästään kehittämään työelämän laatua, työn ja perheen yhteensovittamista ja pätkätyöläisten asemaa.

]]>