Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ministereitä ja puoluesihteereitä

Posted on Ei avainsanoja 0

Kaksi ministeriä valittiin eilen eduskuntaryhmän ja valtuuskunnan yhteiskokouksessa. Ensin huudettiin läpi Tuija Brax (mahtavaa!) oikeusministeriksi. Keskustelun ja äänestyksen jälkeen tehtiin puolueen puheenjohtajasta Tarja Cronbergistä selvin numeroin työministeri.

Vitsailin kokouksen jälkeen, että vihreät eivät voi päättää mistään ilman kuuden tunnin keskustelua. Se tosin on puolueessamme parasta: avoin keskustelu. Heidi Hautala asettui ehdotuksen jälkeen toiseksi työministeriehdokkaaksi ja kävimme erittäin perusteellinen keskustelun kahden mahtavan vaihtoehdon välillä. Keskustelun jälkeen puolue on taas piirun verran parempi.

Tänään Yle uutisoi, että puoluesihteeri Ari Heikkinen jättää tehtävänsä puoluekokouksessa toukokuussa. Minuakin on kyselty ehdokkaaksi, olinhan pari vuotta sitten ehdolla tehtävään. Mietin asiaa pitkään, mutta en aio asettua ehdolle.

Sen sijaan minulla on kyllä tehtävään suosikki, joka toivottavasti lähtee kisaan mukaan. Panu Laturi on liiton kansainvälisten asioiden sihteeri, työskentelee nyt Euroopan vihreiden palveluksessa Brysselissä ja on ihan mahtava eteläpohjalainen. Hän myös tietää, miten puolueorganisaatiota pitäisi johtaa: avoimesti ja demokraattisesti, kenttää kuunnellen. Enää pitäisi vain tietää, mitä Panu aikoo…

]]>